La probabilitat és el bon sentit aplicat al càlcul (Pierre S. de Laplace)

El dia a dia

El CentMat és una oferta educativa complementària de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa del Govern Balear.

SOL·LICITUDS PER AL CURS 2021-2022

Dimecres 1 de setembre de 2021 s’obrirà el termini per sol·licitar activitats. Cada centre pot sol·licitar totes les activitats que desitgi. En primera assignació, tots els centres que facin la sol·licitud el setembre tenen assegurat un matí complet (amb activitats per a grups diferents) que es fixarà per ordre cronològic d’entrada. A partir de l’octubre, si queden dies lliures, s’anirien assignant segones o terceres peticions. Podeu accedir al formulari que trobareu a la columna de la dreta.

NOVETATS PER AL CURS 2021-2022

- Noves propostes per al Contacontes matemàtic (enllaç)
(Ed. Infantil i Primària)

- Cubs encaixables: tu també encaixes (enllaç)
(Ed. Infantil i Primària)

- Joc del TRITERINGA (enllaç)
(Ed. Primària i Secundària)

- Múltiples comuns: de la realitat a la màgia (enllaç)
(Ed. Primària i Secundària)

- Dividir també és divertit (enllaç)
(Ed. Primària)

- Exposició: Quadrant Idees (enllaç)
(Ed. Infantil, Primària i Secundària)

RECORDAU

- Matemaletes. Un recull de diferents materials (contes, biografies, engimes...) en format de llibres que viatjaran a les escoles i instituts que ho sol·licitin. Hi ha maletes per a tots els nivells i propostes de treball en web. Trobareu la sol·licitud dins la secció d’Oferta Educativa / Préstec de materials.

- Contacontes matemàtic. Noves propostes.

- Pèndols hipnòtics. Una nova proposta de treballar el moviment pendolar i la seva relació amb les fraccions, múltiples i divisors.

- Materials didàctics. Vos recordam que dins l’apartat de Recursos que teniu a la columna de la dreta, s’han anat afegint vídeos, pinzellades de cultura matemàtica i propostes per treballar materials que poden ser del vostre interès.

- Activitats d’ampliació. En les fitxes de les activitats a centres, s’han anat afegint activitats d’ampliació que podeu gestionar vosaltres mateixos dins l’aula.

- Exposició: Quadrant Idees. Està prevista per al mes de febrer de 2022. Adreçada a 2n cicle de Primària i ESO. Vos n’informarem detalladament més endavant.

- L’aventura dels plànols Enguany es podrà optar a fer l’activitat a les ciutats d’Inca, Manacor i Palma.

CentMat - c/ Salvà núm. 14
telèfon 971 73 73 76
E-mail: info(arrova)centmat.xeix.org

Notícies breus

 • 4 de febrer de 2018 – Ciència per a tothom

  Obert el termini d’inscripció per a centres educatius a la fira de la ciència de la UIB. Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Podeu accedir a l’enllaç de la fira. El termini acaba el 12 de febrer.

 • 16 de setembre de 2017 – Calcula la latitud geogràfica del teu centre!

  A través del projecte Eratosthenes Experiment 22.09.2017, el proper divendres 22 de setembre podem calcular de manera molt senzilla la latitud del nostre centre. Teniu tot el que necessitau per fer-ho en aquest article.

 • 16 de setembre de 2017 – ACTIVITATS MATEMÀTIQUES PER AL CURS 2017/2018

  En aquesta direcció podeu trobar un gran ventall d’activitats matemàtiques per realitzar amb els alumnes de tots els nivells, i també alguns apunts de formació permanent.

 • 5 d’octubre de 2016 – OFERTA EDUCATIVA PER EL CURS 2016/2017

  Enguany, com ja molts de vosaltres sabeu, les activitats que ofereix el CentMat estan dirigides a Educació Infantil i Primària.

  A partir de dimecres dia 5 d’octubre ja podeu realitzar la vostra sol·licitud

 • 4 d’octubre de 2016 – Instruccions de les peticions d’activitat curs 2016/2017

  Enguany durant el curs 2016/2017, el CentMat comptarà només amb una mestra. Per això és important saber quins són els criteris de selecció de les peticions d’activitat.

  1. Poden sol·licitar activitats tots els centres educatius d’Infantil i Primària de les Illes Balears.

  2. En principi s’atendrà la primera petició per centre. És a dir, un centre pot fer tantes sol·licituds d’activitat com vulgui, però en un primer torn només s’atendrà la primera sol·licitud per ordre d’entrada.

  3. És important, per optimitzar desplaçaments, que les peticions d’activitat contemplin un nombre raonable d’hores. No s’atendran les peticions d’activitat d’una hora sola en un centre.

  4. Les activitats s’aniran concertant amb els centres per correu electrònic o telèfon per rigurós ordre d’entrada.

  5. Una vegada completat el calendari, es farà pública la llista d’activitats i centres

0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | ... | 115