Es cometen molts menys errors utilitzant dades incorrectes que no pas no utilitzant cap dada (Charles Babbage)

El dia a dia

1r dia de Rutes Científiques 2009

dimarts 29 de setembre de 2009

Ahir (28/09/2009) arribaren els dos grups de la primera tongada del programa de Rutes Científiques 2009. Procedents de La Rioja i de Cantàbria, 45 alumnes i quatre professors ben animats i disposats a fer ciència a Mallorca.

El dia ha començat amb la visita de la fàbrica Gordiola amb més de 300 anys de mestratge en la fabricació del vidre bufat.

JPEG - 212 kB

A la fàbrica, Jesús ens ha explicat el procés de fabricació, totalment artesanal igual que es feia fa segles.

JPEG - 274.6 kB

En el Museu, amb una mostra de vidres de tot el món, hem aprofitat per fer la primera fotografia de grup.

JPEG - 499 kB

La pròxima parada en la nostra ruta han estat les coves d’Artà. Una falla en la roca de les muntanyes de Canyamel donà lloc a aquesta magnífica cavitat que té una de les estalagmites més espectaculars de 22 m d’alçària.

JPEG - 259.4 kB

El muntatge de llum i so a l’indret anomenat "infern" ha sorprès més d’un alumne.

JPEG - 261.7 kB

I no podia faltar, ben igual que l’any passat, la fotografia de grup a la gran escalinata.

JPEG - 207.5 kB

Després del dinar a Cala Agulla, a l’extrem oriental de l’illa, hem pogut gaudir d’una passejada per la platja amb la bonança d’un temps que havia començat malament però que s’ha anat arreglant.

JPEG - 247.6 kB

De tornada a Ciutat, hem visitat l’edifici potser més emblemàtic de l’illa: la Catedral de Mallorca. En ella, s’han explicat temes d’orientació i de llum així com del procés de construcció. La intervenció de Miquel Barceló a la capella del Santíssim ha estat objecte d’un interessant intercanvi d’opinions.

JPEG - 250.5 kB

Enguany, la rosassa de Llevant, l’oculus maior, lluïa restaurada amb tot el seu esplendor.

Les activitats han acabat amb una petita visita al sepulcre de Ramon Llull a la basílica de Sant Francesc per parlar una mica de ciència medieval. Ja a l’alberg, en haver sopat, cada una de les comunitats visitants ha presentat tant la seva terra com el seu institut.

Respondre a aquest article