L’essència de les matemàtiques és la llibertat (George Cantor)

El dia a dia

2n Torn de Rutes Científiques

dimarts 6 d’octubre de 2009

Encara que arribaren ahir (5/10/2009) avui hem començat l’activitat amb el segon grup del programa de Rutes Científiques. Dos grups de Conca i de Màlaga, ben avenguts i amb els que ha fet molt bon fer feina.

JPEG - 273.2 kB

Com dimarts passat, la primera visita fou a la fàbrica de Vidres Gordiola. Els mestres artesans treballaven aquesta vegada plats i setrills amb complicades decoracions.

JPEG - 104.7 kB

Mirar com es bufa el vidre, és com estar davant la llar de foc. Un hi podria passar hores i més hores...

JPEG - 279 kB

La primera foto oficial del grup, al Museu del Vidre de Can Gordiola.

JPEG - 296.6 kB

La segona estació del matí fou les Coves d’Artà. Allà, una guia ens acompanyà per les magnífiques i grandioses sales que presenten les coves.

JPEG - 254.3 kB

A una d’elles, a la part més profunda, hi ha un muntatge de llum i so per simular l’infern.

JPEG - 271.4 kB

Finalment, a la sortida de les coves (que és realment l’entrada natural) ens férem aquesta altra foto de grup.

JPEG - 216.9 kB

El dinar fou a un restaurant de Cala Agulla. La mar estava magnífica i presentava un blau turquesa realment encisador. Avui, emperò, no hi havia temps d’estrenar els banyadors.

JPEG - 149.9 kB

L’horabaixa començàrem per la Seu de Mallorca, a Palma. Allà poguérem contemplar amb tot el seu esplendor la rosassa (Oculus Maior) acabada de restaurar. Aprofitàrem per parlar de les curioses orientacions de la nau central i del campanar, així com d’altres temes matemàtics i artístics com la capella decorada per Miquel Barceló.

JPEG - 219.1 kB

Finalment, ens atracàrem a Sant Francesc, amb col·legi i basílica que conserva el sepulcre del beat Ramon Llull. El seu claustre gòtic passa per ser un dels més bells de l’illa.

JPEG - 244.6 kB

Ja a la tomba, tinguérem ocasió de parlar del trivium i del quadrivium, la representació al·legòrica dels quals és a la base del sepulcre.

Respondre a aquest article