Tant el matemàtic com el músic són creadors lliures d’un món de bellesa ordenada (Bertrand Russell)

El dia a dia

D’Astúries i d’Aragó: 2a Ruta Científica

dimecres 15 d’octubre de 2008

JPEG - 130.9 kB

Arribaren ahir horabaixa i avui (15-10-2008) ja hem recorregut plegats part del Ponent mallorquí. Alumnat de l’IES Mar de Aragón, de Casp, amb les professores acompanyants Inma i Circe. I alumnat de l’IES Sta. Bàrbara, de Langreo, amb els professors acompanyants Flor i Alfonso.

JPEG - 182.4 kB

Naturalment, la primera parada obligada fou la visita del Parc Natural de Sa Dragonera. Allà els monitors del parc ens guiaren al far de Tramuntana i ens feren conèixer una mica més la realitat illenca duta a l’extrem.

JPEG - 29.4 kB
JPEG - 51.5 kB

Altra vegada, com fa quinze dies, els falcons marins (Falco eleonorae) ens delectaren amb els seus vols de caça sobre els aucells que arriben migrant des del nord.

JPEG - 237.8 kB

De tornada a Sant Elm, el migdia, hem pogut gaudir de la platja propera a l’illot Pantaleu, on el rei Jaume I tocà terra per primera vegada durant la conquesta de Mallorca.

JPEG - 295.7 kB

A la Seu de Mallorca, poguérem interpretar en clau matemàtica la seva estructura i parlàrem d’oirentacions, alineacions, arcs... i fins i tot de simbologia numèrica davant de la capella del Santíssim, on feu la seva intervenció l’artista felanitxer Miquel Barceló.

JPEG - 223.7 kB

Després, en el Castell de Bellver, comptàrem amb la presència de la Consellera d’Educació i Cultura, Sra. Bàrbara Galmés, que aprofità l’avinentesa per donar la benvinguda als estudiants i professorat i als quals desitjà una estada agradable i profitosa en la nostra illa a partir d’aquesta experiència.

JPEG - 255.7 kB

El castell ens serví per parlar de càlcul indirecte d’alçades, de geodèsia i triangulacions, i de màxims i mínims entorn del pati d’armes circular. La vetlada acabà amb una presentació de les dues comunitats duta a terme per als mateixos alumnes.

Respondre a aquest article