Les matemàtiques són un producte de la ment humana, però no poden ser sotmeses a la voluntat humana (Ian Stewart)

El dia a dia

Les RRCC’09 a Cabrera

dimecres 30 de setembre de 2009

Avui (30/09/2009) el primer torn de les Rutes Científiques d’enguany tenia previst anar al Parc Nacional de l’arxipèlag de Cabrera. El temps amenaçava tempesta i el vespre es produïren algunes pluges però, per sort, de bon matí començà a obrir-se el cel i al final hem gaudit d’un bon dia de sol i una aigua tranquil·la, només amb una mica de mar vella.

JPEG - 149.2 kB

Una mica passades les 9:30 embarcàvem des del port de la Colònia de Sant Jordi per creuar les 10 milles nàutiques que ens separen de Cabrera.

JPEG - 194 kB
JPEG - 246.6 kB

En poc més d’una hora, ens plantàrem al petit port de Cabrera, dins una badia molt ben protegida de tots els vents.

JPEG - 244.9 kB

Les tempestes dels dies passats varen fer malbé el camí del castell, que teníem previst visitar, i només el vàrem poder veure de lluny, emperò sempre ben present.

JPEG - 218.3 kB

L’alternativa fou el petit puig de na Miranda, un indret privilegiat per divisar pràcticament tot el perímetre de l’arxipèlag, tot i que no és l’alçada major.

JPEG - 149 kB

Ens acompanyaven, aquí i allà, les omnipresents sargantanes (Podarcis lifordi). A la imatge en podem veure una de ben curiosa amb dues cues.

JPEG - 232.5 kB

En haver baixat, visitàrem el celler-museu on poguérem fer-nos una idea de la història de l’illa que va des dels fenicis i carteginesos, passant pels romans, bizantins, àrabs i fins als nostres dies.

JPEG - 206.1 kB
JPEG - 192.4 kB

La sorpresa final fou quan de tornada, la barca entrà a la cova Blava i el patró donà permís a la gent per fer el darrer bany. Tota una experiència i una altra manera de gaudir també del parc.

Respondre a aquest article