La simplicitat no és evident en si mateixa sinó que ha de ser creada (Clifford A. Truesdell)

El dia a dia

RRCC2010-2: RSU i Sóller

divendres 8 d’octubre de 2010

JPEG - 235.6 kB

Dia 8 d’octubre de 2010. 10 del matí. Terme municipal de Bunyola, Palma i Marratxí: Parc de Tecnologies ambientals. Modernes instal·lacions per a les plantes de tractament de residus sòlids urbans (RSU).

JPEG - 196.5 kB

Només arribar al hall ens sorprenen tot un seguit d’objectes que són reutilitzats i reconvertits en objectes quotidians, com aquests darreres d’un Seat Panda.

JPEG - 198.2 kB

Aquesta roda de cable elèctric, ha quedat convertit en una acolorida butaca. Fustes, coixí i una mica d’imaginació.

JPEG - 213.8 kB

La primera activitat guiada ha sigut una conferència per part de l’educador Toni que ens ha descobert un caramull de detalls sobre l’estat i el temps de descomposició de tota casta de residus.

JPEG - 254 kB

En el museu de les joguines reciclades, alguns aprofiten el temps per desenvolupar estratègies de joc.

JPEG - 162.9 kB

I finalment un monorail ens porta a fer una volta aèria per tot el complex de triatge i reciclatge.

JPEG - 239.1 kB

No som conscients de tot el fems i plàstic que generam fins que no contemplam aquestes muntanyes que primerament s’han de compactar per poder ser processades i reciclades.

JPEG - 152.3 kB

Compost, digestor, metà, metalls, plàstics, incineració... paraules que aquí estan a l’ordre del dia. Sembla que les Illes Balears són el primer lloc del món que hem aconseguit un vertit zero.

JPEG - 222.8 kB

I arriba l’hora de dinar. Avui hem aprofitat que havíem de fer l’horabaixa per Sóller per anar a fer l’àpat al CP Es Puig de Sóller.

JPEG - 218.1 kB

N’Aina és la nostra guia del Museu Balear de Ciències Naturals de Sóller. Una entitat que se dedica a l’estudi i la conservació de la riquesa natural de les Illes, i que té un fons especialment important en paleontologia.

JPEG - 232.1 kB

En aquest darrer aspecte, s’han de destacar els fragments ossis de més de 2000 exemplars de Myotragus, una cabra extinta que visqué a Mallorca fins a l’arribada de les persones prehistòriques.

JPEG - 202.5 kB

El primer pis conté una petita mostra de la història natural de les diferents èpoques geològiques a través dels fòssils, tant dels trobats a Mallorca com en altres parts del món.

JPEG - 199.4 kB

L’Halianassa cuvieri és un mamífer de la família dels manatís, que visqué a Mallorca quan el centre d’aquesta era un mar tropical.

JPEG - 260.7 kB

L’altre activitat realitzada al camp de Can Prohom, la seu del Museu i del Jardí Botànic, ha estat la visita d’aquest darrer, guiats per la seva educadora na Maria Antònia.

JPEG - 298.9 kB

A la pastera dels alzinars hi contemplam un estrany exemplar: es tracta de l’arbre de Júpiter, Lagerstroemia indica, espècie originària de la Xina que floreix a l’estiu. Aquest arbre ja era al jardí de la casa abans que aquest es convertís en Jardí Botànic.

JPEG - 256 kB

Una altra planta sorprenent és el cirerer de Betlem (Ruscus aculeatus) que s’ha utilitzat molt a Mallorca per ornamentar els pessebres. Hem après que allò que pareixen fulles, en realitat són tiges aplanades.

JPEG - 206.6 kB

I acabam l’activitat. El cansament de cinc dies ben rics d’activitat comença a aflorar, sempre amb bon humor.

JPEG - 236.9 kB

Cal aprofitar la visita del poble de Sóller per recórrer els seus carrers, prendre un gelat, badar botigues, conèixer el seu tramvia...

JPEG - 161.9 kB

Però això no acaba aquí. Vos esperam demà al castell de Bellver.

Crònica del dia posterior

Crònica del dia anterior

Respondre a aquest article