No hi ha res repartit més equitativament en el món que la raó, tots estam convençuts de tenir-ne suficient (René Descartes)

El dia a dia

RRCC2010-2: de Palma a Artà

dimarts 5 d’octubre de 2010

JPEG - 189.2 kB

Surt el sol d’un dimarts cristal·lí que il·lumina l’alberg. A dintre, tothom berena i es prepara per al primer dia d’activitat.

JPEG - 244.4 kB

En Jesús, director de la fàbrica de vidres Gordiola, ens explica amb tot detall el procés artesà de la fabricació del vidre bufat.

JPEG - 252.5 kB

És absolutament increïble com amb la pasta vítrea es poden crear tot tipus de peces: plats, tassons, gerros, fanals...

JPEG - 216.4 kB

Amb un tros de vidre i, molts d’anys d’experiència, fer un cavall de Ciutadella és qüestió de 20 o 30 segons.

JPEG - 272 kB

Al pis de dalt, a les sales del Museu, aprofitam per fer la primera fotografia de família. Ha acabat la primera visita i dins l’autocar aprofitarem per parlar una mica de la química del vidre.

JPEG - 300.7 kB

Hem arribat a les coves d’Artà. Un túnel artificial ens dóna entrada a la primera gran sala. Un món subterrani ens espera.

JPEG - 260.8 kB

Aprofitant la part més profunda de la cova, tan sols a 4 metres per sobre del nivell de la mar, podem gaudir d’un muntatge de llum i so anomenat l’Infern.

JPEG - 282.2 kB

És l’espai de la imaginació. Una de les moltes formacions ens suggereix animals marins com ara els grumers. Una premonició?

JPEG - 111.5 kB

La sortida per sobre d’un penya-segat vora la mar és espectacular.

JPEG - 264.1 kB

En la seva escala, aprofitam per fer la segona foto de grup.

JPEG - 209.8 kB

El dia ens acompanya i alguns aprofiten el temps lliure de després de dinar per gaudir del paisatge blau intens.

JPEG - 221.1 kB

D’altres lloguen velomars i desafien els grumers. És hora de tornar cap a Ciutat.

JPEG - 290.8 kB

La primera aturada és la Seu de Mallorca. L’edifici més emblemàtic de la Ciutat. Començat a construir sota el regnat de Jaume II és l’edifici més alt de Mallorca i tot un temple de la llum. Les matemàtiques ens ajuden a interpretar i descobrir característiques pròpies.

JPEG - 269.6 kB

D’especial rellevància és el retaule del miracle de la multiplicació dels pans i dels peixos encarregat a l’artista de Felanitx Miquel Barceló.

JPEG - 262.1 kB

Del nucli antic, seleccionam la visita als banys àrabs, pràcticament l’única resta que roman en peu de tres-cents anys de dominació musulmana. Aprofitam per parlar de sistemes de numeració.

JPEG - 258.1 kB

L’espai enjardinat és una tradició ben viva en l’interior de les cases senyorials de Palma. És el cas del Banys àrabs que fan part de Can Fontirroig.

JPEG - 204.6 kB

És hora de tornar a l’alberg per sopar i carregar bateries. Demà ens espera el Parc Nacional Maritimo-terrestre de Cabrera.

Crònica del dia anterior

Crònica del dia posterior

Respondre a aquest article