La raó acabarà per tenir raó (Jean-Baptiste Le Rond d’Alembert)

El dia a dia

Rutes Científiques 2011 - 1r Torn 1r Dia

dimarts 27 de setembre de 2011

Avui (27/09/2011) hem començat una nova edició de les Rutes Científiques amb alumnes de batxillerat de Madrid (Leganés) i València (El Saler). Tot indica que serà un bon grup de gent interessada en conèixer la realitat científica de Mallorca.

JPEG - 252 kB

La primera visita ha estat a la fàbrica de vidre de Can Gordiola, en marxa des de 1719. El cap de la fàbrica, Jesús, ens ha fet una magnífica explicació de tot el procés.

JPEG - 247.9 kB
JPEG - 226.3 kB

Els artesans estaven en aquests moments treballant copes i plats amb el bufador.

JPEG - 281.5 kB

A la part superior hem pogut veure el museu del vidre, amb peces de tot el món, i hem aprofitat per fer-nos la primera foto de grup.

JPEG - 254.5 kB

La següent visita han estat les coves d’Artà, una cavitat que s’obre espectacularment sobre la mar, sobre la platja de Canyamel.

JPEG - 324.1 kB

En una de les sales hem pogut gaudir d’un espectacle de llum i so que anomenen "l’infern" amb música de "Carmina Burana" de Carl Orff

JPEG - 300.1 kB
JPEG - 267.9 kB
JPEG - 267.2 kB

A la sortida de les coves hem aprofitat per fer la segona foto "oficial" de grup.

JPEG - 269.2 kB

El dinar l’hem fet, després d’un bon bany a la platja, al menjador escolar de l’escola pública de Na Caragol.

JPEG - 207.7 kB

Una vegada hem arribat a Palma, la visita obligada de la Seu de Mallorca ens ha duit a les matemàtiques de l’edat mitjana i a descobrir que la catedral està orientada al naixement del sol durant el solstici d’hivern.

JPEG - 256 kB

Ha reclamat la nostra atenció el magnífic retaule ceràmic de Miquel Barceló, un artista ja universal nascut a Felanitx (Mallorca).

JPEG - 268.9 kB

Per acabar, hem visitat els Banys Àrabs de Can Fontirroig on hem pogut saber algunes coses de l’evolució dels sistemes numèrics.

JPEG - 258.8 kB

Una jornada ben completa que continuarà demà!

Respondre a aquest article