SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Arrel de la web > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Fira de la Ciència 2007 > Primer i segon dies de Fira a Mallorca: Be Euler, my friend!

Primer i segon dies de Fira a Mallorca: Be Euler, my friend!

divendres 30 de març de 2007, per  SBM-XEIX

La Fira de la Ciència ha començat a Mallorca, i la veritat és que està anant molt bé. Llevat de les dificultats per trobar el nou emplaçament del Recinte Firal a l’aerport, la gent s’anima a visitar aquesta edició, en la que Euler és el tema principal al nostre estand.

JPEG - 146.1 kB

És tot un plaer veure com els que passen per l’estand se sorprenen amb els descobriments d’Euler, i com els 27 metres quadrats del nostre estand es converteixen en un lloc on poder fer matemàtiques d’una manera diferent al que normalment fem a les aules.

JPEG - 154 kB

En el nostre estand es produeixen moltes sorpreses: els nins que intenten passar una i una altra vegada pels ponts i descobreixen que no es pot fer; els professors que intenten trobar les cares i arestes dels poliedres, i tot i tenir-los al cap, s’equivoquen; els adolescents que veuen en els quadrats grecollatins una manera per "quedar-se" amb els amics; els més grans, que recorden qualque cosa de Königsberg, i els agrada veure’n la reproducció...

El capvespre hi ha hagut un degoteig de gent, malgrat les anades i vengudes del corrent elèctric. No hi ha tants escolars, i l’ambient és més tranquil, amb gent amb ganes d’aprendre.

JPEG - 92.9 kB

Sigui com sigui, el mestre Euler comprova que tothom ho fa bé, i que encara que no es tengui el sentit de la vista, es poden fer matemàtiques!

JPEG - 88.4 kB

Les famílies també ajuden a difondre les matemàtiques, i temes tan díficils a primera vista, com ara la teoria de grafs, o les sèries convergents, es poden convertir en una cosa lúdica!

JPEG - 145.7 kB

Encara no has vengut? Idò què fas? Encara tens demà dissabte per passar-nos a veure!

Respondre a aquest article