SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Fira de la Ciència 2008 > Darrer dia de Fira a Mallorca

Darrer dia de Fira a Mallorca

diumenge 20 d’abril de 2008, per  SBM-XEIX

Ahir (19-4-2008) fou el darrer dia de la fira de la Ciència 2008 a Mallorca. Com cada any, fou un dissabte sense treva en què el públic apurà fins al darrer segon per visitar alguns estands. Tots, fora una tasca impossible.

La valoració que en feim des de l’SBM-XEIX és molt positiva. Com sempre, destacar el contacte gratificant amb tota casta de públic: escolar, familiar, més entès, encuriosit...

S’han repartit gairebé 900 xapes i fulletons explicatius que és aproximadament el nombre de persones que han fet tot o part del recorregut per les matemàtiques del segle XIII i que, com a recompensa, participen en el sorteig d’un ipod en acabar la fira d’Eivissa.

Del llibre de visites, la gent en destaca que "sempre sou els més originals", "m’ha agradat molt l’exercici de l’àbac romà", "ha estat molt interessant saber com mesuraven a l’antiguitat" o que "me ha gustado mucho y por una vez no me he aburrido con las matemáticas".

Quant al nom del rei en Jaume, la simulació dodecaèdrica ha donat com a resultat el rei en Bartomeu! Pel que fa a les espelmes, en el moment en que finí la darrera... ningú no hi va parar esment i per tant no hem pogut desvetllar el misteri. Ho tornarem provar a Eivissa.

Els companys de l’IES Pasqual Calbó i Caldés, Gabriel Seguí, Antonio Sans i Jordi Monzón, ens obsequiaren amb una versió manipulativa del teorema de Viviani, aquell que afirma que la suma de distàncies de qualsevol punt interior d’un triangle equilàter als tres costats, és constant i igual a l’altura del triangle. El seu estand sobre construcció de corbes, una preciositat!

L’equip de gent que hem estat al davant de l’estand som: Maria Barceló, Guillem À. Llabrés, Antònia Martorell, Miquel Martorell, Miquel Mayol, Ana Belén Petro, Catalina Pol, Josep Lluís Pol, Maria del Mar Rigo, Dani Ruiz i Maria Triay.

Serem a Eivissa els dies 8, 9 i 10 de maig!

Respondre a aquest article