SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats a la Seu de Mallorca

Activitats a la Seu de Mallorca

Darrer afegit : 15 de desembre de 2019.

Aquí trobareu les diferents activitats que la Societat Balear de Matemàtiques ha dut a terme sobre la Seu de Mallorca.

Articles d’aquesta secció

 • Visita matemàtica a la Seu

  21 d’octubre de 2014, per SBM-XEIX

  Els dies propers a Sant Martí (11 de l’11) es produeix a la Seu de Mallorca l’efecte de llum de Sant Martí, també conegut com "efecte del vuit", en el que la projecció de l’Oculus Maior, la rosassa major de Llevant, es col·loca just davall de la rosassa del portal major a Ponent creant durant uns segons una tangència de rosasses.
  El proper dissabte dia 8 de novembre la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX amb la col·laboració del Capítol Catedralici realitzarà, com les darreres ocasions, una (...)

 • Trobada de l’1 de febrer a la Seu

  1 de febrer de 2014, per SBM-XEIX

  Aquest matí, dissabte de la Mare de Déu del Candeler, ens hem trobat gairebé 200 persones per realitzar la visita matemàtica a la Seu, en ocasió de l’efecte del Vuit.
  Tot i les previsions de dies abans, que donaven pluja, el dia es presentava esperançador, llevat d’algunes bandes de niguls que podien malbaratar la dematinada. I després d’un petit esglai devers les 8:30, aviat el sol ha comparegut fidel a la seva cita per produir l’efecte esperat.
  A partir de les 9:00, s’han fet dos grups de persones (...)

 • Solstici catedralici 2013

  10 de desembre de 2013, per SBM-XEIX

  (foto: Dani Ruiz)
  Com cada any, l’SBM-XEIX vol felicitar les festes de Nadal amb una petita trobada entorn de l’efecte de llum que produeix la sortida de sol per la Seu el dia del Solstici d’hivern.
  Dissabte 21 de desembre, el programa és el següent: 8:00 hores: Murada del Baluard de Sant Pere. Sortida de Sol a través de les rosasses de la Seu 8:30 hores: Aljub d’Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma. Conferència a càrrec de Francisco Martín Casalderrey.
  Títol: Holbein, los (...)

 • Crònica del Solstici d’hivern 2012

  27 de desembre de 2012, per Daniel Ruiz, Josep L. Pol i Llompart

  El passat 22 de desembre es celebrà l’activitat Les rosasses de la Seu i la conjunció del Solstici una trobada anual per visualitzar l’efecte de les rosasses de la Seu de Mallorca al Solstici d’Hivern.
  Ben prest, sobre les 7:00, les portes de la murada del Baluard de Sant Pere s’obriren, un poc abans que començàs a clarejar rere la Seu...
  Poc a poc, el cel s’aclaria, amb un joc de colors entre el rosa i el taronja, dibuixant la silueta la façana del portal major de la Seu...
  I els primers rajos (...)

 • Ressò del Solstici d’Hivern 2012

  27 de desembre de 2012, per SBM-XEIX

  Aquí teniu un resum de les notícies que han anat apareixent en mitjans diferents, sobre el Solstici d’Hivern a la Seu de Mallorca
  Premsa escrita i digital Diari de Balears: "Màgia matemàtica" a la contraportada del diari. Ho podeu veure al pdf adjunt. Última Hora: "El sol danza ante la seu". Ho podeu veure al jpg adjunt. Diario de Mallorca: "Unas 300 personas contemplan el solsticio de invierno en la Seu". També ho podeu veure al pdf adjunt. Mallorca Confidencial: "El Solsticio de la Seu desde Es (...)

0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35