SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Arrel de la web > Activitats SBM-XEIX > Olimpíada Matemàtica de batxillerat > Guanyadors de la fase local a Balears de l’olimpíada matemática

Guanyadors de la fase local a Balears de l’olimpíada matemática

diumenge 22 de gener de 2017, per  Miquel Cirer

El passat dimarts dia 10 de gener del 2017 es va celebrar la fase local de la 53ª edició de l’olimpíada matemàtica.

Aquest any s’inscriviren 26 alumnes de Mallorca, 7 de Menorca i 3 d’Eivissa; els mallorquins feren la prova a l’edifici GASPAR MELCHOR DE JOVELLANOS, de la UIB, així com també hi va haver una seu a Menorca i una altra a Eivissa (els podeu consultar en el següent enllaç:Enunciats i solucions).

Dues setmanes més tard ja es coneixen els guanyadors que ens representaran en el Concurs Final de la 53ª Olimpíada Matemàtica Espanyola que es durà a terme a Alcalá del Henares, del 23 al 26 de març de 2017. Els representats de les Illes hauran de competir amb 74 participants més de tot l’estat espanyol.

Els alumnes que aconsegueixin la Medalla d’Or en aquesta Fase Final, formaran part de l’Equip Olímpic Espanyol i els donarà accés a la 58ª edició de l’Olimpíada Matemàtica Internacional (IMO) que es celebrarà a Rio de Janeiro del 12 al 23 de Juliol.

Després la Comisió d’Olimpíades de la Real Societat Matemàtica Espanyola decidirà l’equip que representarà a Espanya en la 32ª edició de la Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques.

Així els guanyadors de la fase local a Balears de l’edició d’enguany de l’olimpíada matemática són:

1. Andreu Vallcaneras Ochogavía, del col·legi Sant Josep Obrer, de Palma.

2. Víctor Rubert Alfonso, de l’IES Llucmajor.

3. Jordi Muñoz Galmés, de l’IES Joan Ramis i Ramis, de Maó.

Donar la enhorabona als tres alumnes guanyadors, així com també agraïr l’esforç i dedicació als seus professors preparadors, tant a les classes col•lectives de preparació, com als preparadors individuals, per la seva aportació al descobriment del món matemàtic per part dels nostres alumnes.

Des d’aquí volem animar als guanyadors a preparar-se de valent per aconseguir arribar el més enfora possible en aquesta aventura matemàtica, així com també animar als altres participants a gaudir d’aquest meravellós món de les matemàtiques!

Ànim i molta sort!!!

Respondre a aquest article