SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Arrel de la web > Activitats SBM-XEIX > Olimpíada Matemàtica de batxillerat > Exàmens d’Olímpiades > GUANYADORS 54ªFASE LOCAL 54ª OLIMPÍADA MATEMÀTICA DE BATXILLERAT (...)

GUANYADORS 54ªFASE LOCAL 54ª OLIMPÍADA MATEMÀTICA DE BATXILLERAT 2018

dilluns 22 de gener de 2018, per  Miquel Cirer

El passat dimecres dia 10 de gener del 2018 es va celebrar la fase local de la 54ª edició de l’olimpíada matemàtica.

Aquest any s’inscriviren 20 alumnes de Mallorca, 1 de Menorca i 7 d’Eivissa; els mallorquins feren la prova a l’edifici GASPAR MELCHOR DE JOVELLANOS, de la UIB, així com també hi va haver una seu a Menorca i una altra a Eivissa.

Dues setmanes més tard ja es coneixen els guanyadors que ens representaran en el Concurs Final de la 54ª Olimpíada Matemàtica Espanyola que es durà a terme a Jaén, del 15 al 18 de març de 2018. Els representats de les Illes hauran de competir amb 74 participants més de tot l’estat espanyol.

Els alumnes que aconsegueixin la Medalla d’Or en aquesta Fase Final, formaran part de l’Equip Olímpic Espanyol i els donarà accés a la 59ª edició de l’Olimpíada Matemàtica Internacional (IMO) que es celebrarà a Cluj-Napoca (Rumania) del 3 al 14 de Juliol (aquí teniu l’enllaç per si voleu pegar-li una ullada!)-

Després la Comisió d’Olimpíades de la Real Societat Matemàtica Espanyola decidirà l’equip que representarà a Espanya en la 33ª edició de la Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques.

Així els guanyadors de la fase local a Balears de l’edició d’enguany de l’olimpíada matemática són:

1. Haowei Jiang Li, del col·legi Sant Francesc (Palma)

2. Bernat Ramis Vich, del col·legi Pius XII (Palma)

3. Zhuo Ying Jiang Li, de l’IES Son Pacs.

A més, s’han concedit els següents dos accèssits:
Joan Núñez Corbacho, del col·legi Nuestra Señora de Consolación (Eivissa)
i
Lluís Carreras Vidal, de l’IES Joan Ramis i Ramis (Maó).

Donar la enhorabona als tres alumnes guanyadors, així com també agraïr l’esforç i dedicació als seus professors preparadors, tant a les classes col•lectives de preparació, com als preparadors individuals, per la seva aportació al descobriment del món matemàtic per part dels nostres alumnes.

Des d’aquí volem animar als guanyadors a preparar-se de valent per aconseguir arribar el més enfora possible en aquesta aventura matemàtica, així com també animar als altres participants a gaudir d’aquest meravellós món de les matemàtiques!

Ànim i molta sort!!!

Respondre a aquest article