SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2018

Illes Balears
19a edició: 15 de març de 2018
19a edició de les Proves Cangur a les Illes Balears: el proper dijous 15 de març de 2018

Autora: Dalma Cabral de l’IES Porreres.

Índex de continguts:

Premis i criteri de selecció de premiats

Encara no estan aprovats els premis per aquesta edició del Cangur 2018

En l’edició de les Proves Cangur 2017 s’atorgaran les següents modalitats de premis:

 • Als alumnes de primària, a través dels seus centres, per la participació. L’organització farà arribar als centres, juntament amb el material de les proves (fulls amb els problemes, xapes, cartell), un obsequi per cada 35 alumnes inscrits per poder-lo donar entre els alumnes participants amb el criteri que estableixi el propi centre (al guanyador, per sorteig...).
 • Als alumnes de 1r i 2n d’ESO, a través dels seus centres, per la participació. L’organització farà arribar als centres, juntament amb el material de les proves (fulls amb els problemes, xapes, cartell), un obsequi per cada 35 alumnes inscrits per poder-lo donar entre els alumnes participants amb el criteri que estableixi el propi centre (al guanyador, per sorteig...).
 • Als cartells finalistes i al cartell guanyador del concurs de cartells.
 • Als centres de secundària que participen a les Proves Cangur en alguna seu, als guanyadors de les gimcanes.
 • Als alumnes de 3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat, per la puntuació obtinguda a la Prova Cangur, segons la classificació que s’ha publicat.

A continuació s’expliquen els nous criteris per a decidir qui obté premi i qui no, i quin tipus de premi obté (només se n’especifica la categoria de premi).

CRITERIS (novetat!!)

Des de la Comissió Cangur hem observat els darrers anys que la inscripció d’alumnes augmentava mentre que el nombre de premis es mantenia invariable. També hem observat any rera any que alumnes amb puntuació similar obtenien premis bastant diferents. I això ens ha fet considerar els 6 criteris següents per tal de evitar en la mesura que sigui possible aquests dos fets, tot i que som conscients que les diferents casuístiques que es poden donar i la part competitiva de la Prova Cangur fan impossible aconseguir-ho al 100%.

 • Criteri 1: Obtindran distinció (diploma) l’1% dels alumnes que obtinguin les millors puntuacions en cada categoria. (*) Per tant, el nombre d’alumnes distingits i premiats podrà ser diferent en cada categoria.
 • Criteri 2: Almenys 10 alumnes de cada nivell han d’obtenir distinció i premi, tal i com s’ha fet fins ara. (**)
 • Criteri 3: Hi haurà un 1r, 2n, 3r i 4t classificats, distingits dels demés, sigui quina en sigui la puntuació obtinguda, que rebran diploma distintiu i premis diferents.
 • Criteri 4: S’estableix una cinquena categoria de premis, que inclourà al 5è classificat i aquells alumnes amb puntuacions de fins a 5 punts menys.
 • Criteri 5: S’estableix una sisena categoria de premis, que inclourà al següent alumne de la llista classificatòria i els alumnes amb puntuacions de fins a 5 punts menys.
 • Criteri 6: El nombre de premiats en cap cas superarà l’1% dels inscrits ni la xifra de 15 premiats. Excepcionalment aquesta xifra de premiats podrà ser superada en el cas d’haver-hi puntuacions idèntiques entre els darrers premiats d’un mateix nivell.

(*) i (**) Per aquest any, segons la taula de participació que hi ha en aquest document, aconseguiran distinció 21 alumnes de 3r d’ESO, 21 alumnes de 4t d’ESO, 13 de 1r de batxillerat i 10 de 2n de batxillerat.

Informació d’interès:

La Prova Cangur es fa el tercer dijous de març (data oficial arreu del món). A les Illes Balears es duu a terme a les 9:30 hores, hora oficial. Es demana als centres participants facin el possible per començar la prova a aquesta hora del dia 16 en la mesura del possible, i fer-la durar el que la prova indica (60 minuts a primària i 75 minuts a secundària i batxillerat).

DESCÀRREGA DE FITXERS

 • Diplomes genèrics per a què els centres interessats els lliurin als seus guanyadors de primària i 1r i 2n d’ESO.

Si teniu qualque qüestió o suggeriment enviau-nos un correu electrònic a l’adreça electrònica cangur arrova xeix.org

ATENCIÓ!! No deixeu missatges en aquesta web, enviau les vostres peticions al correu electrònic del cangur.