SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2020

Illes Balears
21a edició: 19 de març de 2020

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 8a edició: 2007 > Celebrat el Cangur 2007

Celebrat el Cangur 2007

dijous 22 de març de 2007, per  Josep L. Pol i Llompart

Ahir dijous (22.03.2007) tingué lloc a tot el món (Europa, Índia, Canada, Austràlia...) la celebració de les proves Cangur 2007. A les Illes Balears aquesta és la 8a Edició i ha comptat amb 3.280 partipants procedents de 72 centres de secundària a les quatre illes.

Les proves Cangur són ja un clàssic per als estudiants illencs de 3r i 4t d’ESO així com per als de 1r i 2n de Batxillerat que conformen els quatre nivells existents.

A més de la prova test clàssica de 30 preguntes, l’edició d’enguany comptà amb la novetat de poder reunir diferents centres d’un entorn proper en un mateix institut que, aleshores, es convertia en centre acollidor. Acabada la prova, l’alumnat pogué gaudir d’una sèrie de tallers en comú com papiroflèxia, bingos numèrics, sudokus, jocs de xifres i lletres... i així fins a una oferta total de nou tallers que completaren la jornada matemàtica.

La Universitat de les Illes Balears que fa cap en la organització de les proves, cedí les seves aules de l’edifici de la Riera de Palma per acollir un bon grapat de centres de Palma. Arnau Mir, cap del departament de Matemàtiques, tingué cura de la jornada i feu el seguiment durant tot el matí.

Les organitzadores, Ana Belén Petro i Ruth Garí, estaren pendents en tot moment perquè la jornada es pogués desenvolupar amb tota normalitat. Recordem que enguany, el CEP de Palma organitzà un seminari de matemàtiques que ha invertit part de la seva feina en la realització de tasques de suport per aquesta trobada, com així ho ha fet també la nostra societat.

Enhorabona a tothom.

Respondre a aquest article