SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Arrel de la web > Enllaços > Iniciatives educatives

Iniciatives educatives

Darrer afegit : 20 d’octubre de 2016.

Articles d’aquesta secció

 • PuntMat: pràctica productiva de multiplicacions

  16 de maig de 2015, per SBM-XEIX

  http://puntmat.blogspot.com.es/
  La darrera entrada del blog PuntMat és ben interessant. Parla de la persistència multiplicativa d’un nombre i de l’observació de les regularitats segons els nombres escollits. El terme la persistencia multiplicativa va ser utilitzat per primer cop per Neil Sloane (fundador de la fantàstica The On-Line Encyclopedia of Integer Sequences) a l’article The persistence of a number ( J. Recreational Math., 6 (1973), 97-98).
  La pràctica és útil per alumnes dels cicles (...)

 • Maths Experiencing

  9 de maig de 2015, per SBM-XEIX

  Auspiciada per la UNESCO i realitzada pel Centre·Sciences i l’Adecum, Maths Experiencing és una exposició virtual que recull més de 200 situacions matemàtiques pensades per experimentar, temptejar, fer hipòtesis, analitzar, comprovar...
  Dirigida especialment als estudiants de Secundària, també és molt atractiva per a qualsevol persona interessada en les matemàtiqus.
  A més, aquests materials tenen en compte les possibles mancances tecnològiques del tercer món de manera que conceben i proposen també (...)

 • La paràbola dels polígons

  2 de febrer de 2015, per SBM-XEIX

  De la mà de Vi Hart i Nicky Case, trobam aquesta magnífica proposta de joc de simulació de segregació basada en el treball teòric de l’expert en jocs i guanyador del Premi Nobel, Thomas Schelling. No deixeu de jugar-hi i, sobre tot, de reflexionar-hi!
  http://ncase.me/polygons-es/

 • Enigmes i detectius a leer.es

  26 de gener de 2015, per SBM-XEIX

  El portal del Ministeri d’Educació Cultura i Esport leer.es ha publicat una activitat per llegir i comprendre matemàtiques de Juan Emilio García, Purificación Buedo i Juliana Buedo.
  L’activitat està adreçada a alumnes de 2n de primària i està enfocada perquè tenguin el roll de detectius i vagin resolent una sèrie d’enigmes. El trobareu en línia.

 • Àrea: blog d’Infantil i Primària

  25 de març de 2014, per SBM-XEIX

  http://areamataro.blogspot.com.es/
  Àrea és un grup de treball sorgit a partir d’un grup de mestres membres del grup Perímetre de Girona. Des del començament varen decidir que compartir les seves experiències a l’aula seria el primer objectiu i que la resta vindria sol, i amb el suport del CRP del Baix Maresme ja porten tres cursos trobant-se i compartint la seva feina entorn de les mates a les aules d’Infantil i Primària. El seu somni: ser un grup impulsor de la innovació i la recerca en l’àmbit de (...)

0 | 5 | 10