SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > Aprovat el nou Reial Decret de mínims a l’ESO

Aprovat el nou Reial Decret de mínims a l’ESO

dissabte 30 de desembre de 2006, per  Josep L. Pol i Llompart

El Consell de Ministres d’ahir divendres 29 de novembre aprovà tal i com estava previst el nou Reial Decret pel qual es regulen les ensenyances mínimes a l’ESO en el marc de la llei orgànica de l’educació (LOE).

Les ensenyances mínimes pretenen assegurar una base comuna per a tot l’alumnat de l’estat i requereixen el 65% de l’horari lectiu a les comunitats amb una sola llengua, o el 55% a les comunitats que, com la nostra, tenen a més de l’espanyol, una llengua pròpia.

El Reial Decret aprovat reguala els objectius de l’Educació Secundària, les competències que ha de tenir l’alumnat en acabar l’etapa, la forma d’avaluació i els aspectes bàsics del currícul de cada assignatura.

Se confirma l’augment en la importància horària de l’assignatura de matemàtiques que tindrà 50 hores més que en l’actualitat. D’aquesta manera el total d’hores impartides en aquesta assignatura en els tres primers cursos serà de 280 hores i de 105 per a quart d’ESO. Teniu, de moment, una referència al web del Consell de Ministres que podeu consultar.

Respondre a aquest article