SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > ICM2006 > Tres referències més

Tres referències més

dimecres 23 d’agost de 2006, per  SBM-XEIX

L’edició impressa de El País d’avui (23-08-2006) dedica tres articles a l’ICM2006. Del més important, escrit per Malén Ruíz de Elvira i titulat "Los matemáticos subrayan en Madrid su creciente vinculación a la sociedad" en teniu un resum obert a la versió digital. L’article parla, a més dels guardons Fields, del premi Nevanlinna concedit al nordamericà John Kleingberg pels seus treballs sobre anàlisis de xarxes, l’enrutat i la genòmica comparativa. Així mateix, el premi Gauss que enguany veu néixer la seva primera edició, fou concedit al veterà japonès de 90 anys Kiyoshi Ito. Es reconeix el seu treball sobre les equacions d’anàlisis estocàstica que s’apliquen actualment als mercats financers i que permeten calcular el valor d’una acció.

A la vora del mateix article, hi trobam una columna de J. A. Aunión titulat "Los alumnos de la carrera (de matemàtiques) en España son ahora la mitad que hace siete años. La columna parteix de la dada que el curs 1996 els estudiants universitaris de matemàtiques eren 18.529 i el curs 2003-2004 foren 8.898. Es parla també de les proves PISA i TIMSS i es cita la veu de Tomàs Recio (president de la comissió d’educació del comité espanyol de matemátiques i membre del comité organitzador de l’ICM2006).

Així mateix, l’editorial de El País dedica una de les seves tres opinions a l’anomenat "Impulso matemàtico" que sí podeu consultar de forma completament oberta en línia. Són més de 3.500 matemàtics i matemàtiques les que estan reunides a Madrid procedents de 115 països. D’aquests, 1.200 especialistes són de l’estat espanyol, molts d’ells amb prestigi mundial, però als que només els falta (segons l’articulista) un petit impuls de qualitat.

Respondre a aquest article