Un educador matemàtic ha d’utilitzar allò que aprengué com a matemàtic per realitzar la seva missió d’educador (Ubiratan d’Ambrosio)

El dia a dia

Recull de problemes

A continuació teniu una proposta de problemes que s’aniran publicant classificats per nivells i blocs de continguts.

Tot i aquesta classificació tradicional, és important remarcar que en la seva elaboració s’han tingut ben presents els processos específics, és a dir, la resolució de problemes, el raonament i la prova, la comunicació i la representació de la informació, i la relació entre els diferents continguts.

1. Problema relacionat amb la COVID-19. Es proposa reflexionar sobre la distribució de la gent en diverses superfícies tancades per aprofitar al màxim l’espai guardant la distància de seguretat. Material necessari: monedes de 20 ct. (Mesura i geometria. Darrers cursos de Primària i ESO)

2. Problema relacionat amb la COVID-19. Es demana com ho faran dues persones per travessar un carrer en direccions contràries i mantenir la distància. (Geometria. 4t d’ESO i Batxillerat)

3. Problema relacionat amb la COVID-19. Es proposa reflexionar sobre la distància de seguretat creant diferent situacions. Material necessari: cordes d’1,5 m. (Mesura i geometria. Educació Primària)

4. Problema relacionat amb la COVID-19. Es proposa fer un estudi detallat a partir de dos dels gràfics elaborats els 20 de març de 2020 pel Financial Times. S’adjunten els pdf dels gràfics. (Funcions i estadística. Darrers cursos d’ESO i Batxillerat)

  1. Educació Infantil
  2. Educació Primària
  3. Educació Secundària Obligatòria
  4. Batxillerat

Documents adjunts