SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades

Activitats finalitzades

Darrer afegit : 21 de juny de 2011.

Articles d’aquesta secció

 • Experiències innovadores a l’aula de Matemàtiques (2)

  18 de juliol de 2009, per Félix Rodríguez Díaz

  Els integrants del seminari Matemàtica dia a dia (aprofundiment) han elaborat un document on es recopilen les seves memòries d’aplicació a l’aula, amb el títol "Experiències innovadores a l’aula de Matemàtiques. De les revistes a l’aula."
  Aquesta vegada l’aplicació d’aula consisteix en triar un article de qualque revista o publicació específica relacionada amb la Didàctica de les Matemàtiques i fer una adaptació i posterior aplicació a la classe. Després es debaten els resultats de l’experiència amb la (...)

 • Experiències innovadores a l’aula de Matemàtiques

  4 de febrer de 2009, per Félix Rodríguez Díaz

  Els integrants del seminari Matemàtica dia a dia (iniciació) han elaborat un document on es recopilen les seves memòries d’aplicació a l’aula.
  La idea era agafar un dels continguts debatuts al seminari per fer una planificació de com integrar-lo dins la pràctica diària. Una vegada feta la planificació s’aplica a l’aula per després debatre aquesta pràctica amb la resta d’integrants del seminari.
  Podeu trobar el document a l’arxiu adjunt i en breu es publicarà també a la web del CEP de (...)

 • Porreres: una mirada matemàtica

  5 de maig de 2008, per SBM-XEIX

  Ahir (4-5-2008) va tenir lloc un recorregut pel centre de Porreres sota una mirada matemàtica. L’activitat tingué lloc gràcies a la convidada de la gent de l’Agrupació Cultural de Porreres. En la preparació comptàrem amb el guiatge arquitectònic i històric de la professora de la UIB la doctora Maria Barceló.
  Els elements que serviren de punt d’interès foren el carrer de l’Hospital, on parlàrem de la geometria i construcció dels diferents tipus d’arc; la casa de la Quartera, una de les més antigues de la (...)

 • Calendari matemàtic per a l’any 8

  9 de desembre de 2007, per SBM-XEIX

  Editat un calendari al·legòric per a l’any 2008
  L’any 2008 és un any doblement rodó: el nombre 2008 acaba en 8, i a més és múltiple de 8. A més, el vuit és un nombre molt emprat en la construcció (un octògon és fàcilment construïble a partir d’un quadrat), per la natura (és un nombre de Fibonacci), com a element decoratiu (hi ha tesel·lacions senzilles que utilitzen octògons)...
  Amb aquest motiu, la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX ha editat un calendari dedicat a aquest nombre: cada mes s’il·lustra (...)

 • Fons de llibres

  23 de juliol de 2007, per Josep L. Pol i Llompart

  La setmana passada, una companya ens va fer arribar un centenar de llibres i manuals de matemàtiques amb els quals ampliam de manera dràstica el fons bibliogràfic de la Societat. Des d’aquí volem agrair-li molt sincerament la confiança dipositada en la nostra entitat. Aquest fet coincideix amb la creació d’un grupet de gent que s’encarregarà de fitxar, indexar i dinamitzar tant el fons de llibres com el de notícies. Pròximament, donarem a conèixer tot el que tenim i que està a disposició dels socis a (...)

0 | 5