SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Cicle Art i Ciència

Cicle Art i Ciència

Darrer afegit : 1 de desembre de 2007.

Articles d’aquesta secció

 • Ha acabat el cicle d’Art i Ciència

  1 de desembre de 2007, per SBM-XEIX

  Ha acabat el cicle d’Art i Ciència que s’ha desenvolupat al llarg de la tardor d’aquest any 2007. La Societat Balear de Matemàtiques hi ha participat amb cinc propostes:
  Cinema i matemàtiques (amb les pel·lícules Pi, fe en el caos i Moebius)
  Curs de rellotges de Sol a càrrec de Joan Serra
  Matemàtiques a la Seu
  Poesia i matemàtiques
  Música i matemàtiques
  Excepte el cicle de cinema que en general ha tingut en totes les àrees una participació baixíssima, totes les altres activitats han estat una (...)

 • L’herència de Pitàgores a la fundació ACA

  24 de novembre de 2007, per SBM-XEIX

  Divendres passat (23-11-2007) tingué lloc a Búger, a la seu de la fundació ACA, una vetlada que combinà la música i les matemàtiques. L’activitat, que també organitzava la nostra Societat, s’emmarca dins del cicle Art i Ciència que ha dut a terme la direcció general d’R+D+I de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears en ocasió de l’any espanyol de la ciència.
  La primera intervenció fou a càrrec del Dr. Gràcia, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Xavier (...)

 • Una nit de poesia matemàtica

  19 de novembre de 2007, per Josep L. Pol i Llompart

  Dissabte passat (17-11-2007) tingué lloc a Búger, a la seu de la fundació ACA, una lectura declamada de poesies de contingut matemàtic a càrrec de Sebastià Riutort i Isern. L’activitat, organitzada per la nostra Societat, s’emmarcava dins del cicle Art i Ciència que ha dut a terme la direcció general d’R+D+I de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears en ocasió de l’any espanyol de la ciència.
  A l’acte hi assistírem una trentena de persones que poguérem gaudir de la (...)

 • Corre que ve Moebius!

  30 d’octubre de 2007, per SBM-XEIX

  Ahir (29/10/2007) tingué lloc al cinema Rívoli la projecció de la pel·lícula argentina Moebius, pel·lícula que la nostra societat proposà dintre del cicle de cinema científic del seminari Art i Ciència que s’està duent a terme aquesta tardor.
  Després de visionar l’original cinta, les persones que hi assistírem poguérem gaudir d’un animat col·loqui que va conduir Cesc Rosselló. Podeu consultar la referència de la pel·lícula al seu blog.
  La primera pel·lícula que obrí foc del cicle també corregué a càrrec (...)

 • Aquesta tardor, apunta-t’hi: Art i Ciència

  12 de setembre de 2007, per SBM-XEIX

  Aquest matí (12-09-2007) s’ha presentat el Cicle d’Art i Ciència que, en el marc de l’any espanyol de la Ciència, ha promogut i organitzat la Direcció General R+D+I de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació.
  Es tracta d’un cicle en el qual hi participen la majoria d’entitats científiques de les Illes i que pretén apropar una mica més la ciència a la gent per la via de l’art.
  La nostra societat hi participa en cinc propostes:
  Matemàtiques i nombres a la Seu
  Música i matemàtiques
  Poesia i (...)