SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Any Euler

Any Euler

Darrer afegit : 1 de maig de 2007.

Dia 15 d’abril es compliren 300 anys del naixement del MESTRE. Una bona ocasió doncs per recordar-lo a ell i la seva obra.

Articles d’aquesta secció

 • Xerrada sobre Euler disponible en línia

  1 de maig de 2007, per SBM-XEIX

  Publiquem a la secció "Materials per compartir > Materials derivats d’actes de la Societat" del WikiXeix (en la que estau tots convidats a participar), la conferència sobre Leonhard Euler que va impartir el professor de la UIB Cesc Rosselló, gràcies a què ell mateix ens ha donat permís.
  Una conferència memorable, i molt recomanable de llegir, per descobrir detalls poc coneguts de la vida d’aquest matemàtic, i saber un poc més de la seva (...)

 • Celebrat l’homenatge a Euler

  29 d’abril de 2007, per SBM-XEIX

  Malgrat el temps insegur i plujós, avui diumenge 29 d’abril -amb dues setmanes de retard respecte del natalici exacte- hem celebrat la diada commemorativa del 300 aniversari del naixement de Leonhard Euler.
  Una quarantena de persones ens trobàvem, devers les deu, a la sala d’actes del Museu Balear de Ciències Naturals de Sóller. Cesc Rosselló ha fet els honors de començar per glosar la vida i obra del mestre de Basilea d’una manera clara i atractiva, tal i com ens té avesats.
  Ha estat curiós el (...)

 • A punt la diada d’Euler

  21 d’abril de 2007, per Josep L. Pol i Llompart

  Ja tenim quasi enllestits els preparatius per a la diada d’homenatge a Euler del proper diumenge dia 29 d’abril. Joan Roig, gravà divendres passat la pedra que col·locarem al graó 1707 del barranc de Biniaraix i Cesc Rosselló ens té preparada alguna sorpresa original entorn d’Euler i Mallorca. Recordau que es necessari confirmar l’assistència al correu de la societat (sbm@xeix.org) i, si ho heu de mester pel temps de la conferència (una mitja horeta), reservar també el servei de guarderia. Podeu (...)

 • Diada Euler

  4 d’abril de 2007, per SBM-XEIX

  El proper diumenge 29 d’abril, la nostra societat vol dedicar un dia festiu per retre homenatge a la figura de Leonhard Euler, del qual celebram enguany el 300 aniversari del seu naixement.
  El programa d’actes està pensat per combinar cultura, salut i esplai, tot en família. Serà -si tot va bé- com segueix: 10:00 h. Trobada al Museu Balear de Ciències Naturals de Sóller. Visita a les instal·lacions guiada per Joan Arbona. 10:30 h. Petita xerrada entorn d’Euler a càrrec de Cesc Rosselló. (Hi haurà (...)

 • Any Euler?

  1 de gener de 2007, per SBM-XEIX

  Certament, sempre hi ha una bona ocasió per celebrar algun record. L’any 2006 ens va agafar un poc en bolquers, però poguérem tastar algunes petites celebracions del centenari del naixement de Kurt Gödel.
  Enguany, dia 15 d’abril de 1707, i d’això farà 300 anys, naixia prop de Basilea (Suïssa) Leonhard Euler. Però no, no ens consta que ni a les Illes ni a l’estat espanyol hi hagi prevista cap tipus de celebració. Que ben segur n’hi haurà.
  Des de la societat trobam que l’efemèrides és prou important com (...)