SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Fira de la Ciència 2010

Fira de la Ciència 2010

Darrer afegit : 20 de setembre de 2010.

Novetats de la fira de la Ciència 2010, que es celebrarà a Mallorca.

Articles d’aquesta secció

 • L’any Chopin també a l’SBM-XEIX

  8 de maig de 2010, per SBM-XEIX

  En el marc de les actuacions de la Fira de la Ciència 2010 i amb l’avinentesa de l’any Chopin, Josep Lluís Pol ha preparat una interpretació dels preludis de Chopin en clau d’anàlisi matemàtica amb el títol de Matemàtiques alla romantica.
  Amb la participació en directe del pianista Valentín Moldovan, la xerrada consistirà en establir un paral·lelisme entre diferents tipus de funció (constant, lineal, escalonada, creixent o decreixent, periòdica i logarítmica) i diferents peces de l’opus 28, alguns dels (...)

 • El con d’Apol·loni

  18 d’abril de 2010, per SBM-XEIX

  L’equip de feina de la IX Fira de la Ciència (que enguany és a Mallorca) s’ha posat en marxa. S’han previst per a l’estand quatre centres d’interès:
  Les còniques
  Els rellotges d’aigua
  Nombres i operacions egípcies
  El model geocèntric de Ptolemeu
  Per il·lustrar el primer tema, ja ha arribat el con d’Apol·loni en fusta. Una meravella feta per un torner de Valladolid.

 • Estand 2010 per a la Fira de la Ciència

  31 de març de 2010, per SBM-XEIX

  Com ja vàrem avançar, enguany la fira de la ciència es durà a terme els dies 13, 14 i 15 de maig al recinte firal de l’aeroport de Son Sant Joan, Palma. La convocatòria oficial per a entitats d’investigació i associacions encara no és pública però sembla que sortirà ben aviat.
  Per això, des de la Societat Balear de Matemàtiques hem decidit posar fil a l’agulla per dissenyar l’estand i les activitats que hi durem a terme. El tema escollit és el coneixement matemàtic a l’entorn de la biblioteca (...)

0 | 5 | 10