SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2010

Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2010

Darrer afegit : 29 de novembre de 2010.

Del 2 al 14 de novembre tindrà lloc la Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2010, en la que participarà la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX amb col·laboració del Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic - CentMat.

Articles d’aquesta secció

 • Ressò de les activitats de la SBM-XEIX a la Setmana de la Ciència

  29 de novembre de 2010, per SBM-XEIX

  Aquí teniu un recull de premsa de diferents mitjans de comunicació sobre les activitats que va organitzar la Societat Balear de Matemàtiques a la Setmana de la Ciència. IB3 Notícies: "Utilitzen la música de Chopin per ensenyar matemàtiques" lainformacion.com: "Utilizan la música de Chopin para enseñar matemáticas"" (17/11/2010) Matematicalia: "Matemáticas a la romántica"" (17/11/2010) TVE Balears, Informatiu migdia: "El misteri de la Seu - L’espectacle de llum i color" (11/11/2010)
  IB3 Notícies (...)

 • SCIT’10: Matemàtiques alla romàntica

  25 d’octubre de 2010, per CentMat

  El Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic CentMat oferirà la conferència Matemàtiques alla romàntica dins la Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2010. En aquesta conferència es relaciona la música de Chopin, del que se celebra el 200 aniversari del seu naixement, amb les principals funcions matemàtiques (constant, esgraonada, periòdica i exponencial). Es combina el comentari de funcions matemàtiques amb la visualització de fragments de partitures i l’audició de 5 preludis de l’Opus 28 que (...)

 • SCIT’10: Matemàtiques a l’?gora

  25 d’octubre de 2010, per SBM-XEIX

  La Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX oferirà dins la Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2010 la conferència - taller:
  Matemàtiques a l’Àgora
  amb una hora de durada on s’explica la cosmologia clàssica de Ptolemeu, les còniques d’Apol·loni de Perge i el rellotge d’aigua o clepsidra a partir de fragments de la pel·lícula d’Amenàbar.
  Es durà a terme a: Inca: dia 3 de novembre a les 19:30, al Claustre de Sant Domingo (Avinguda de les Germanies, s/n). Palma: dia 5 de novembre a les 19:30, al Centre (...)

 • SCIT’10: Matemàtiques a la Seu de Mallorca

  25 d’octubre de 2010, per SBM-XEIX

  El proper dijous 11 de novembre (11/11) a partir de les 8:00 la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX farà una visita guiada a la Seu de Mallorca, des d’un punt de vista matemàtic.
  Com succeeix cada any, entorn a dia 11 de novembre (Sant Martí) i 2 de febrer (Mare de Déu del Candeler) es produeix a la Seu de Mallorca l’efecte conegut com el de les "dues rosasses" en el que la projecció de l’Oculus Maior incideix davall la rosassa de Ponent.
  En aquesta visita guiada es podrà observar l’efecte (...)

 • Activitats escolars dins la Setmana de la Ciència 2010

  20 de setembre de 2010, per SBM-XEIX

  El proper mes de novembre tindrà lloc, com és habitual, la Setmana de la Ciència que organitza la Direcció General de Recerca, Desenvolupament i Innovació del Govern Balear. La nostra Societat hi participa des de la seva creació. Les propostes d’enguany que es duran a terme conjuntament amb el CentMat són:
  Taller: Matemàtiques a l’Àgora
  Taller d’una hora de duració on s’explica la cosmologia clàssica de Ptolomeu, les còniques d’Apol·loni i el rellotge d’aigua o clepsidra a partir de fragments de la (...)