SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Matemàtiques en Família

Matemàtiques en Família

Darrer afegit : 26 d’octubre de 2018.

Articles d’aquesta secció

 • II Fira de la Ciència d’Inca

  26 d’octubre de 2017, per Pedro Berruezo

  Aquest diumenge i dilluns, 29 i 30 d’octubre, la societat participarà a la II Fira de la Ciència d’Inca. Coneixeu el problema de Monty Hall? Veniu a descobrir-lo!

 • La visita del Castell a IB3 televisió

  18 de maig de 2016, per SBM-XEIX

  Fa alguns dissabtes, durant la visita matemàtica al castell de Bellver, el programa d’IB3 Televisió "Engrescats" va fer un bon reportatge de l’activitat. Ho trobareu a:
  https://youtu.be/dWq84taLROg?t=27m50s

 • Visita matemàtica al Castell de Bellver

  17 d’abril de 2016, per SBM-XEIX

  IMPORTANT: Aquesta activitat està completa i amb llista d’espera. Per atendre les sol·licituds que, per rigorós ordre d’inscripció, no hi tenguin cabuda, es realitzarà properament una altra visita i s’avisarà els interessats. Moltes gràcies per l’interés i disculpau les molèsties, però per atendre correctament els participants hem fixat un màxim de 50 persones per grup.
  El proper dissabte dia 23 d’abril a les 10 hores, l’SBM-XEIX farà una visita guiada del Castell de Bellver des d’una perspectiva (...)

 • Les rosasses de la Seu

  11 de novembre de 2008, per SBM-XEIX

  Diumenge passat (9-11-08) tingué lloc a la Seu de Mallorca una trobada matemàtica per a famílies que fa part del programa Viure i Créixer de l’Ajuntament de Palma. El diumenge escollit era el més proper a Sant Martí, 11 de novembre, una de les dues dates en què es produeix l’efecte conegut com a de les dues rosasses. A la foto podeu veure bé perquè.
  Dani Ruiz va explicar amb tota mena de detalls i dades astronòmiques del calendari, el perquè d’aquest efecte i com així es produeix dos pics a l’any (...)

 • Publicat el primer itinerari matemàtic en família

  12 d’octubre de 2008, per SBM-XEIX

  Avui diumenge (12-10-2008) aprofitant la realització de l’itinerari per a famílies Històries matemàtiques de la Ciutat vella, s’ha presentat la primera publicació de la Societat en format de petit llibre. És tracta d’una edició a càrrec de l’Ajuntament de Palma que ha impulsat aquest tipus d’itinerari des de creació de l’SBM-XEIX. En són els autors i autores Rosalia Bilbao, Maria Magraner, Pilar Oliva, Ana Belén Petro i Josep Lluís Pol.
  El llibre té 68 pàgines a color, de format proper al DIN A5, amb una (...)

0 | 5 | 10