SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Enllaços > Divulgació

Divulgació

Darrer afegit : 11 d’octubre de 2017.

Articles d’aquesta secció

 • Conferència inaugural la 14a Jornada d’Ensenyament de les Matemàtiques

  11 d’octubre de 2017, per Pedro Berruezo

  Conferència a càrrec de Ferran Ruiz Tarragó, inclosa dins la 14a Jornada d’Ensenyament de les Matemàtiques: Xarxes per comunicar, compartir i cooperar en l’educació matemàtica.

 • El web de Claudi Alsina

  1 d’abril de 2017, per SBM-XEIX

  http://www.claudialsina.com
  Claudi Alsina Català ha publicat el seu web. És una notícia de primer ordre. Hi trobareu una gran quantitat de materials que ha anat elaborant al llarg de tota una vida dedicada a la investigació, a la docència i a la divulgació de les matemàtiques. Com diu ell mateix a la introducció, "si t’apassionen les matemàtiques ets al lloc correcte". Una feinada i un luxe que des de l’SBM-XEIX volem agrair-li. Per molts (...)

 • Ramon Llull i l’actualitat política espanyola

  5 de setembre de 2016, per SBM-XEIX

  Quan l’estat espanyol camina cap a les terceres eleccions, fruit d’un sistema electoral que és un nyap, Xavier Mora ens ilustra com fa més de 700 Ramon Llull ja tenia present el problema i aportava una bona solució.
  Dimarts 27 de setembre, Xavier Mora tornarà ser a Mallorca per impartir la conferència "L’art de l’elecció en Ramon Llull: superant l’insoluble". Serà a la Biblioteca de Can Sales a les 19 hores.
  També podeu llegir el seu article: (...)

 • El secret d’algunes successions: MatMat

  28 de juliol de 2016, per SBM-XEIX

  El materials matemàtics que publica la UAB de la mà dels seus editors Armengol Gasull i Gregori Guasp tenen una nova peça dins el volum de 2016 amb l’article de divulgació per a públic amb coneixements de matemàtiques de Francisco Balibrea:
  Los secretos de algunas sucesiones de números enteros
  Com sempre, el podeu consultar en línia a: http://www.mat.uab.cat/matmat/

 • Aniversari Google de Hertha Marks

  28 d’abril de 2016, per SBM-XEIX

  https://www.google.com/doodles/hert...
  El doodle de Google d’avui ret homenatge a la figura de Hertha Marks Ayrton, matemàtica, física, enginyera i inventora anglesa. Podeu consultar la seva biografia a la viquipèdia: https://ca.wikipedia.org/wiki/Hertha_Marks_Ayrton

0 | 5 | 10