SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Enllaços > Recursos Matemàtics

Recursos Matemàtics

Darrer afegit : 22 d’abril de 2015.

Articles d’aquesta secció

 • PuntMat: Geometria a Perspectiva Escolar

  22 d’abril de 2015, per SBM-XEIX

  El número 380 de la revista de Rosa Sensat està dedicat monogràficament a la "Geometria: el llenguatge matemàtic del món". Entre els articles que hi apareixen n’hi ha un del PuntMat: "Treballant el bloc d’espai i forma a través d’activitats".
  Trobareu un resum a: http://puntmat.blogspot.com.es/

 • Lego i matemàtiques

  28 d’abril de 2014, per SBM-XEIX

  Aquí teniu un article (en anglès) que explora algunes de les possibilitats didàctiques de les peces de Lego en matemàtiques. Algunes, lògicament, recorden molt la feina amb els reglets de Maria Antònia Canals.
  Podeu consultar-lo a: http://www.scholastic.com/teachers/top-teaching/2013/12/using-lego-build-math-concepts

 • Wolfram Alpha, respostes matemàtiques en xarxa

  21 d’abril de 2013, per Daniel Ruiz

  Aviat farà quatre anys de la posta en línia de Wolfram Alpha, un programari de la companyia Wolfram Research, autors també del programari Mathematica.
  Wolfram Alpha és una eina de càlcul i cerca que proporciona respostes a preguntes que poden tenir un contingut matemàtic, que interpreta enunciats, anant més enllà d’una calculadora.
  Aquí teniu un parell d’exemples de respostes: Sòlids platònics Resolució d’enunciats: "Maria has 3 apples and Joan has four apples. How many apples do they have together?" (...)

 • l’ARC del Creamat

  19 de gener de 2013, per SBM-XEIX

  El diari ARA de dijous passat (17-01-2013) publicava a doble pàgina la notícia que la consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, estava impulsant un canvi de paradigma en les metodologies d’ensenyament per impulsar uns currículums més pràctics de llengües i matemàtiques, més a l’estil anglosaxó.
  El rotatiu es feia ressó de la gran tasca que ha realitzat l’equip del Creamat (Centre de Recursos per Ensenyar i Aprendre Matemàtiques) i del seu recull anomenat ARC.
  Què és l’ARC?
  Les (...)

 • Futbol i Matemàtiques

  17 de desembre de 2012, per SBM-XEIX

  Herminio López ens fa arribar la seva web de passatemps que combina el futbol amb les matemàtiques recreatives i la lògica: Matifutbol. Esperam que vos agradi.

0 | 5 | 10