SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Jornades, cursos i concursos > Celebrades les IX Jornades de la SEMCV al-Khwarizmi

Celebrades les IX Jornades de la SEMCV al-Khwarizmi

dilluns 13 de setembre de 2010, per  SBM-XEIX

Ahir diumenge 12 de setembre tengué lloc la clausura de les IX Jornades d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana. Com en la nostra comunitat, aquestes jornades tenen una periodicitat bianual i es van alternant entre Castelló, València i Alacant. Enguany tocava València i es dugueren a terme en el Campus Universitari de Burjassot.

Una diapositiva de la conferència de Lluís Puig

El programa era atapeït d’activitats. La conferència inaugural fou a càrrec
de Lluís Puig sobre les fonts primeres del que sabem d’Hipatia, a la que seguí un concert de saxos.

El dissabte foren dotze hores de non-stop entre tallers, ponències, comunicacions i taula rodona. Un dia en el què s’abraçaren pràcticament tos els àmbits curriculars i metodològics i que va concloure amb una monòleg teatral.

Cecilia Calvo i David Barba

El darrer dia poguérem gaudir d’una altra bona oferta de tallers i la conferència de cloenda a càrrec de Xaro Nomdedeu que versà sobre les dones matemàtiques al llarg de la història i la coeducació matemàtica.

Xaro Nomdedeu

Iniciats el divendres horabaixa, foren tres dies plens d’activitat i bona organització. Amb la participació d’uns 150 mestres i professors, la Societat D’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana al-Khwarizmi convidà tres membres de l’SBM-XEIX així com altres tants de la Federació Catalana.

Dinar de comiat amb els organitzadors

Aquest detall és una passa més del bon clima de col·laboració que hi ha entre les Societats d’Educació Matemàtica de parla catalana. De fet, el gener d’aquest mateix 2010 ens reunirem a Mallorca en una primera trobada organitzada per l’SBM-XEIX. Pel que ens digueren, es té previst realitzar una segona reunió al País Valencià aquest mateix curs.

Aprofitam per donar l’enhorabona a Onofre Monzó, Maurici Contreras, Tomàs Queralt i tota la resta de l’equip que ens permeteren gaudir d’unes serioses jornades a punt de començar el curs i de les quals ben segur que els nostres alumnes ja en trauran algun profit.

Respondre a aquest article