SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Jornades, cursos i concursos > XV Jornada d’ABEAM

XV Jornada d’ABEAM

divendres 19 d’octubre de 2012, per  SBM-XEIX

El proper dissabte dia 10 de novembre tindrà lloc la XV JORNADA DIDÀCTICA MATEMÀTICA D’ABEAM a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC (C/. Pau Gargallo, 5, Barcelona).

La jornada inclou la ponència Caos i atzar a càrrec d’Àngel Jorba de la Facultat de Matemàtiques de la UB que ens parlarà dels comportaments caòtics de sistemes com el sistema solar i ens els compararà amb l’atzar tot ressaltant-ne similituds i diferències. Després les presidentes d’ABEAM ens faran un repàs als XV anys d’ABEAM i als XV anys de Jornades.
Després de l’esmorzar continuarem amb un seguit de ponències que es presenten simultàniament en dos torns. En el primer torn: Descrivint l’espai amb informació 2D, a càrrec de Cecilia Calvo i Ana Cerezo; I com ho faig mentalment? Puc utilitzar els dits?, a càrrec de Isabel Sellas i Sònia Esteve; La festa matemàtica Carde9+1, a càrrec d’un grup de professorat de les escoles i els instituts de Cardedeu; La història de les matemàtiques a l’aula. Àlgebra i geometria a l’obra d’Al-khwarizmi, a càrrec del Grup d’història d’ABEAM. El 2n torn inclou les ponències següents: La màgia de la geometria, a càrrec de Júlia Pérez; Què és i com es pot participar en “Ciència en Acción”? a càrrec de Rosa Maria Ros i Laura Roca; Sangakoo, un web que t’ajuda a aprendre matemàtiques, a càrrec d’Eulalia Alemany; Treballem amb Moodle i GeoGebra. Ho enriquem una mica? GeoGebraTube ens pot ajudar!, a càrrec de David Obrador.

Per la tarda, l’Àlex Haro ens presentarà Les Matemàtiques de les missions espacials i la Marta Canadell ens completarà la ponència amb les Missions espacials amb Celestia.

La inscripció serà del 20 d’octubre al 8 de novembre.

Podeu consultar els detalls a la web: http://abeam.feemcat.org/course/view.php?id=24

Respondre a aquest article