SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > ICM2006

ICM2006

Darrer afegit : 8 de setembre de 2006.

Un contacte diari amb les notícies i col·laboracions que ens arribin d’un dels esdeveniments més importants en el món de la recerca matemàtica. Podeu consultar també la web oficial. http://www.icm2006.org/

Articles d’aquesta secció

 • Darrer article de l’ICM2006

  8 de setembre de 2006, per SBM-XEIX

  El diari El País completa el bon seguiment que ha fet de l’ICM2006 amb dues pàgines completes a l’edició de dimecres (6-9-06). A l’article de J. A. Unión Las matemáticas ocultas en la vida cotidiana hi ha els següents apartats:
  Del termostato al buscador de Internet
  El casco de los ciclistas y el coche que menos consume
  Decisiones y jerarquías reales
  De la célula al espacio
  Una escultura como una ecuación
  Completa la pàgina un article de N. Junquera titulat Ecuaciones contra el crimen. Finalment, (...)

 • Clausura de l’ICM2006

  31 d’agost de 2006, per Josep L. Pol i Llompart

  Ahir (30-08-2006) es va clausurar el Congrés Internacional de Matemàtics 2006 que ha tingut lloc a Madrid des del 22 d’agost. Onze dies de ponències, presentacions, taules rodones i actes paral•lels com un bon manyoc d’exposicions que han centrat l’atenció de bona part de la comunitat científica.
  Diversos mitjans de comunicació han anat fent el seguiment i l’opinió majoritària considera que la trobada ha estat un èxit. El president sortint de la IMU (Unió Matemàtica Internacional) John Ball considera (...)

 • Mandelbrot a l’ICM

  26 d’agost de 2006, per SBM-XEIX

  El pare de la geometria fractal, el polonès Benoit Mandelbrot, oferirà avui (26-08-2006) -en el marc de l’ICM2006- una ponència sobre la rugositat com a nexe comú entre matemàtiques, ciència i art. Mandelbrot, afincat als EEUU i amb 82 anys, ha tornat ara als orígens de 1960 amb els mercats financers. El seu model per a la formació de preus, plasmada en un llibre recent, és heterodoxe, com quasi tot el seu treball, però ha començat a ternir acceptació assegurà ahir.
  Podeu ampliar la notícia a la (...)

 • Exposicions a Madrid

  24 d’agost de 2006, per Josep L. Pol i Llompart

  En ocasió de l’ICM2006 Madrid s’ha engalanat amb una bona oferta d’exposicions de contingut matemàtic. Si passau per la ciutat, no les vos podeu pedre.
  ¿POR QUÉ LAS MATEMÁTICAS? - EXPERIENCING MATHEMATICS
  Lloc: Centro Cultural Conde Duque (C/ Conde Duque 11)
  Oberta: fins el 31 d’octubre
  Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 18 a 21 hores. Diumenges i festius de 10:30 a 14:00 hores.
  Ressenya: patrocinada per la UNESCO amb el següents continguts: 1. Leer la naturaleza; 2. (...)

 • El caràcter dels matemàtics a debat

  24 d’agost de 2006, per SBM-XEIX

  Aprofitant el Congrés, l’article que J. A. Aunión de El País dedica avui (24-08-06) a les matemàtiques, intenta sondejar el tòpic de la persona despistada, capficada en la seva feina i els seus càlculs, caòtica en allò quotidià i personal, abstreta, distant... Les conclusions, evidentment, no hi arriben a aquest perfil, però hi ha de tot. En realitat, allò que vertaderament ens uneix és l’amor per les matemàtiques assegura Maria Gaspar, professora de la Complutense. Podeu consultar l’article complet a la (...)

0 | 5 | 10