SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Qui som?

Qui som?

Darrer afegit : 6 de març de 2021.

La Societat Balear de Matemàtiques és una associació creada a l’any 2005, amb els objectius bàsics següents:

 1. Contribuir a la promoció i divulgació del coneixement de les matemàtiques en tots els estaments de la societat de les Illes Balears.
 2. Contribuir a millorar tots els aspectes que incideixen en l’ensenyament de les matemàtiques, tant en l’àmbit educatiu com en qualsevol altre àmbit fora de l’entorn escolar o acadèmic.

En aquesta secció trobareu tot allò necessari per saber més de nosaltres, així com detalls de l’associació.

Articles d’aquesta secció

 • Felicitació 2020-2021

  Dins Qui som?
  17 de desembre de 2020, per SBM-XEIX

  La Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, vos desitja salut, felicitat i matemàtiques per a aquest 2021.
  Agraïm de tot cor al grup mallorquí de veus Cap Pela, el regal d’aquesta magnífica interpretació.

 • Editat el calendari SBM-XEIX 2019

  Dins Qui som?
  15 de gener de 2019, per SBM-XEIX

  Amb molt més retard del desitjable, ahir es va enviar a tots els socis i sòcies el calendari de la Societat. Seguint la idea de l’any passat, enguany està dedicat a les matemàtiques i matemàtics del s. XIX. Volem agrair a Jaume Perelló tota la feinada de maquetació que, com cada any, ofereix un resultat impecable. Esperam que sigui del vostre gust.

 • Feliç any 2019

  Dins Qui som?
  28 de desembre de 2018, per SBM-XEIX

  Des d’aquí volem desitjar-vos un feliç any nou 2019 i esperam comptar amb la vostra companyia en aquesta nova singladura plena de matemàtiques. Per anar fent boca et proposam una sèrie de divertimentos...
  Jugant amb el 2019 Amb el format DD-MM, quants dies a l’any existeixen fent servir les xifres 2, 0, 1 i 9? Si 20 x 19 són 380, 19.5x19.5 serà més petit o més gran? Sabries dir quant exactament sense fer el quadrat? Quina és la probabilitat que un any del segle XXI tengui les quatre xifres diferents? (...)

 • Feliç any 2018

  Dins Qui som?
  19 de desembre de 2017, per SBM-XEIX

  La Junta Directiva de l’SBM-XEIX vol desitjar-vos un Bon Nadal i un molt feliç any 2018.
  La Unió Europea ha declarat el 2018 com Any Europeu del Patrimoni Cultural. Des de l’SBM-XEIX, ens agrada pensar que treballam per millorar la percepció global de la societat sobre la vertadera cultura, aquella que engloba qualsevol tipus de coneixement i expressió artística de les persones.
  En aquest sentit, vos adjuntam una petita mostra d’elements valuosos per conèixer un poc més el Patrimoni Cultural (...)

 • El calendari SBM-XEIX 2018 ja és a impremta

  Dins Qui som?
  11 de desembre de 2017, per SBM-XEIX

  Com cada any, la Societat edita per a tots els socis i sòcies un calendari matemàtic. Enguany, el tema al·legòric escollit són les matemàtiques del s. XVIII. En ell trobareu pensadores i pensadors de la talla de Gauss, Euler, Fourier, Laplace, Germain, Bernoulli, Agnesi, Bayes o Sadasuke.
  Esperam que sigui del vostre agrad. Dissabte 23 de desembre, aprofitant l’avinentesa de l’activitat al Baluard de Sant Pere, els socis i sòcies que hi assisteixin podran recollir el seu exemplar. Si no és així, a (...)

0 | 5 | 10 | 15 | 20