SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Qui som? > Relacions amb altres entitats > De l’assemblea de l’AMCIT

De l’assemblea de l’AMCIT

divendres 9 de juny de 2006, per  SBM-XEIX

El passat dijous 7 de juny tingué lloc la primera assemblea de l’AMCIT (Associació d’Amics del Museu de la Ciència i de la Tècnica de les Illes Balears). L’SBM-XEIX hi assistí en qualitat de convidada per la junta gestora que presidia Felicià Fuster i Jaume, i que és ara també, junta directiva per a tres anys.

Pensam que la creació d’un museu de la ciència a les Balears és una de les assignatures pendents més greus que tenim en aquest moment i, per això, valoram i estam molt contents amb aquesta iniciativa. Hi ha aspectes que realment estan coberts i que funcionen molt bé com poden ser l’Observatori Astronòmic de Costitx, el Museu de Ciències Naturals i el Jardí Botànic de Sóller, l’aula de l’aire de l’Aeroport, l’aula de la Mar del Govern Balear... però hi ha buits i mancances massa grans des d’un punt de vista global.

En aquest aspecte, foren molt enriquidors l’experiència i els suggeriments de la directora del Museu de Mallorca Joana Maria Palou en tant que seria prioritari l’elaboració d’un inventari de patrimoni científic (tant material com d’idees) així com l’elaboració d’un pla director.

Al final de l’acte, l’SBM-XEIX acordà amb la junta directiva de l’AMCIT signar un conveni de col·laboració per tirar endavant el que és, evidentment, un interés comú.

Volem agrair i encoratjar, des d’aquí, totes les persones que s’han posat davant aquesta iniciativa i que compta, des d’ara mateix, amb el nostre suport.

Respondre a aquest article