SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Qui som? > Relacions amb altres entitats > Reunió amb l’Ajuntament de Marratxí

Reunió amb l’Ajuntament de Marratxí

divendres 8 de setembre de 2006, per  SBM-XEIX

Avui (8-9-2006) hem tengut una reunió amb la regidora de cultura de l’Ajuntament de Marratxí Sra. Magdalena García Gual. Els punts a tractar han estat tres.

1. La nostra societat es compromet a participar activament en la Fira de Tardor de Marratxí (Sant Marçal, sa Cabaneta) el dissabte 4 i diumenge 5 de novembre. Com a entitat registrada a Marratxí tindrem un espai preferent en el conjunt de la Fira. A tal efecte, gràcies a la subvenció de l’Ajuntament, hem donat a fer una estructura metàl·lica que serveixi d’estand per aquesta i altres fires o activitats. El tema que desenvoluparem serà aprofitat de la feina de la Fira de la Ciència sobre el Codi da Vinci i un apartat nou de jocs.

Paral·lelament s’ha ofert una activitat puntual que seria muntar un concurs de Sudokus especials a una hora concreta.

2. Cada primavera es duu a terme la Fira del Fang que ja porta més de 25 edicions. Hem proposat a la regidora un tema per a l’any 2008: evidentment, FANG i MATEMÀTIQUES.

Treballat amb temps, podria ser una tema molt agraït per a totes les parts, hem parlat de:

- Història de l’escriptura: sumeris i babilonis
- Peces contables
- Teselacions i rajoles
- Geometria espacial. Volums
- Mesures pròpies dels ollers
- Jocs d’atzar i estratègia
- Els segells i les geometries. (Història, confecció...)
- ...

La fira comporta reunions amb els ollers i ceramistes per donar idees, preparar peces... fer conferències de divulgació, editar material (póster, llibretó...) És, clar, una feina a mitjan termini.

3. Hauríem de començar a treballar en un projecte principal com és el d’aconseguir un local, una ubicació per al futur Museu de les Matemàtiques...

Per part de la regidora Sra. Magdalena hi ha hagut una bona disposició per dur a terme aquests projectes, tot i que per al darrer, es fa palès la manca secular d’espais que puguin ocupar les noves entitats del terme, cosa que es podria arreglar a uns tres anys vista amb la construcció del nou edifici de l’Ajuntament.

Respondre a aquest article