Les matemàtiques són un producte de la ment humana, però no poden ser sotmeses a la voluntat humana (Ian Stewart)

El dia a dia

1r dia de Rutes Científiques 2009

dimarts 29 de setembre de 2009

Ahir (28/09/2009) arribaren els dos grups de la primera tongada del programa de Rutes Científiques 2009. Procedents de La Rioja i de Cantàbria, 45 alumnes i quatre professors ben animats i disposats a fer ciència a Mallorca.

El dia ha començat amb la visita de la fàbrica Gordiola amb més de 300 anys de mestratge en la fabricació del vidre bufat.

A la fàbrica, Jesús ens ha explicat el procés de fabricació, totalment artesanal igual que es feia fa segles.

En el Museu, amb una mostra de vidres de tot el món, hem aprofitat per fer la primera fotografia de grup.

La pròxima parada en la nostra ruta han estat les coves d’Artà. Una falla en la roca de les muntanyes de Canyamel donà lloc a aquesta magnífica cavitat que té una de les estalagmites més espectaculars de 22 m d’alçària.

El muntatge de llum i so a l’indret anomenat "infern" ha sorprès més d’un alumne.

I no podia faltar, ben igual que l’any passat, la fotografia de grup a la gran escalinata.

Després del dinar a Cala Agulla, a l’extrem oriental de l’illa, hem pogut gaudir d’una passejada per la platja amb la bonança d’un temps que havia començat malament però que s’ha anat arreglant.

De tornada a Ciutat, hem visitat l’edifici potser més emblemàtic de l’illa: la Catedral de Mallorca. En ella, s’han explicat temes d’orientació i de llum així com del procés de construcció. La intervenció de Miquel Barceló a la capella del Santíssim ha estat objecte d’un interessant intercanvi d’opinions.

Enguany, la rosassa de Llevant, l’oculus maior, lluïa restaurada amb tot el seu esplendor.

Les activitats han acabat amb una petita visita al sepulcre de Ramon Llull a la basílica de Sant Francesc per parlar una mica de ciència medieval. Ja a l’alberg, en haver sopat, cada una de les comunitats visitants ha presentat tant la seva terra com el seu institut.

Respondre a aquest article