La millor manera d’aprendre és fer; la pitjor manera d’ensenyar és parlar (Paul R. Halmos)

El dia a dia

2a Ruta: 2n dia

dijous 16 d’octubre de 2008

Aquesta vegada sí. Després que la pluja desbaratàs una mica la visita a s’Albufera de fa 10 dies, amb el primer grup de Rutes Científiques, avui hem pogut gaudir de l’entorn natural d’aquest parc natural que enguany celebra els 20 anys.

En general, l’alumnat s’ha sorprès d’aquest ecosistema tan particular i que en general desconeixien de primera mà. Només en passar pel bosquet de ribera d’oms, molts d’ells, tant d’Astúries com d’Aragó, han evocat els paisatges caducifolis de les seves terres.

Un matí ben profitós en el que hem avistat aucells com els de les fotografies, l’avisador (Himantopus himantopus), la gallineta d’aigua (Gallinula chloropus), la fotja banyuda (Fulica cristata) i la corpetassa (Phalacrocorax carbo), a més de corriols, fotges, tiruril·los, agrons, esplugabous o, fins i tot, la magnífica àguila peixatera (Pandion haliahetus) i el gall faver (Porphyrio porphyrio).

L’horabaixa l’hem aprofitat per fer una visita a l’Observatori Astronòmic de Mallorca, a Costitx. Un observatori que, a banda de la divulgació, desenvolupa una investigació puntera a nivell mundial en l’observació, detecció i realització d’astrometries d’asteroids.

La lectura dels planisferis (que ens han obsequiat), la visita a una completíssima exposició de meteorits i altres temes interessants han tancat l’horabaixa d’un dia que ha acabat amb la conferència sobre els projectes d’investigació a l’Antàrtida que està desenvolupant un equip de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Respondre a aquest article