Es cometen molts menys errors utilitzant dades incorrectes que no pas no utilitzant cap dada (Charles Babbage)

El dia a dia

2n Torn de Rutes Científiques

dimarts 6 d’octubre de 2009

Encara que arribaren ahir (5/10/2009) avui hem començat l’activitat amb el segon grup del programa de Rutes Científiques. Dos grups de Conca i de Màlaga, ben avenguts i amb els que ha fet molt bon fer feina.

Com dimarts passat, la primera visita fou a la fàbrica de Vidres Gordiola. Els mestres artesans treballaven aquesta vegada plats i setrills amb complicades decoracions.

Mirar com es bufa el vidre, és com estar davant la llar de foc. Un hi podria passar hores i més hores...

La primera foto oficial del grup, al Museu del Vidre de Can Gordiola.

La segona estació del matí fou les Coves d’Artà. Allà, una guia ens acompanyà per les magnífiques i grandioses sales que presenten les coves.

A una d’elles, a la part més profunda, hi ha un muntatge de llum i so per simular l’infern.

Finalment, a la sortida de les coves (que és realment l’entrada natural) ens férem aquesta altra foto de grup.

El dinar fou a un restaurant de Cala Agulla. La mar estava magnífica i presentava un blau turquesa realment encisador. Avui, emperò, no hi havia temps d’estrenar els banyadors.

L’horabaixa començàrem per la Seu de Mallorca, a Palma. Allà poguérem contemplar amb tot el seu esplendor la rosassa (Oculus Maior) acabada de restaurar. Aprofitàrem per parlar de les curioses orientacions de la nau central i del campanar, així com d’altres temes matemàtics i artístics com la capella decorada per Miquel Barceló.

Finalment, ens atracàrem a Sant Francesc, amb col·legi i basílica que conserva el sepulcre del beat Ramon Llull. El seu claustre gòtic passa per ser un dels més bells de l’illa.

Ja a la tomba, tinguérem ocasió de parlar del trivium i del quadrivium, la representació al·legòrica dels quals és a la base del sepulcre.

Respondre a aquest article