Quan no el pots expressar amb un nombre, el teu coneixement és pobre i insatisfactori (Lord Kelvin)

El dia a dia

2n dia 2n torn: Cabrera

dimecres 7 d’octubre de 2009

Avui (7/10/2009) hem dedicat el dia a conèixer i gaudir del parc Nacional de l’arxipèlag de Cabrera. En general, tothom estava interessat en visitar aquest espai natural tan emblemàtic.

A l’anada hi havia una mica de mar de fons, de front paral·lel a la barca, que ha fet sofrir marejos a més d’un i a més d’una. Una hora i quart de travessia que, a més, ha estat una mica desdibuixada per la boira.

Però una vegada a port, tots els mals de la mar fugen ràpidament. Allà ens ha rebut n’Alba, de la guarderia del Parc, i ens ha donat algunes orientacions de comportament.

Tot i que el camí està molt desdibuixat per mor de les pluges, hem fet l’itinerari de pujada al castell per descobrir amb els nostres propis ulls un bocí rellevant de la història de les Illes Balears. Aquí, 14.000 francesos varen estar reclosos alguns anys en un vertader i terrible camp de concentració natural.

Al celler, el museu etnogràfic de Cabrera ens ha sorprès agradablement i n’Alba ha completat una visió global de l’arxipèlag i la seva importància. Per ella hem conegut l’existència d’una petita comunitat bizantina o d’una fàbrica de salaons.

Durant tot el temps, ens han acompanyat algunes espècies de fauna característica com la sargantana (Podarcis lifordi) o, més amunt, ocells màgnifics com l’esparver (Hieratus pennatus, a la foto) o el falcó marí (Falco eleonorae). Amb els dofins, aquesta vegada tampoc hi ha hagut sort.

La sorpresa final ha estat quan la Debarivi, la barca que ens havia de tornar a la Colònia de Sant Jordi, ha posat proa a la cova Blava, on ha entrat, amarrat i hem tengut temps per banyar-nos en un mar electrificat de blau.

Respondre a aquest article