Es cometen molts menys errors utilitzant dades incorrectes que no pas no utilitzant cap dada (Charles Babbage)

El dia a dia

3r dia de les rutes: biologia i astronomia

dijous 8 d’octubre de 2009

El passat dia 8.10.2009 el segon torn de les rutes científiques partiren de bon matí direcció Alcúdia per visitar el Parc Natural de l’Albufera d’Alcúdia. Dins els termes municipals de Muro i sa Pobla, aquest parc té una gran diversitat biològica: multitud d’ecosistemes són poblats per diferents espècies animals i vegetals.

Els participants de les rutes, guiats per dos molt bons guies del parc, Jordi i Gaspar, pogueren entrar dins dos aguaits i veure diferents aus: diferents ànneres, agrons blancs, galls favers, avisadors, gallinetes d’aigua...

També passejàrem pel bosc de ribera, on trobàrem papallones i ànneres just devora del canal. Aquest ecosistema ben diferenciat ens permeté escoltar els sons característics dels aucells, com el del rossinyol bord (Cettia cetti).

Una vegada vist aquest oasi de natura, anàrem al CP S’Hort dels Fassers, on dinàrem d’un bon menú escolar.

Sobre les 17 ens esperaven a l’Observatori Astronòmic de Mallorca, on els al·lots i al·lotes de Màlaga i Conca pogueren fer una classe d’astronomia de gairebé dues hores i mitja: primer, amb una projecció full dome al Planetari; després, en Joan Guillem ens explicà l’exposició de meteorits que alberga l’OAM i qüestions elementals d’astronomia; i més tard, na Teresa obsequià tothom amb un planetari per poder fer observacions a les nits estelades.

A la tornada, un membre del grup de recerca de la UIB explicà la seva investigació a l’Antàrtida.

Un bon dia ple de biologia i astronomia!

Carpeta

Respondre a aquest article