Només hi ha dos mètodes per a ensenyar fraccions: tallar, encara que sigui mentalment, un pastís, o fer-ho amb una poma (Henri Poincaré)

El dia a dia

3r dia de ruta: Albufera i Observatori Astronòmic

divendres 1 d’octubre de 2010

El tercer dia de Ruta Científica (30.09.2010) ens conduí primer de tot a l’Albufera d’Alcúdia, el primer parc natural que es va constituir a les Illes Balears.

Amb les indicacions dels dos guies del parc, poguérem observar els diferents ecosistemes: els bosc de ribera, els canals, el canyissar, el salobrar... Tots ells amb vegetació i fauna característics. A més, poguérem visitar dos aguaits, en els que veiérem aus com el gall faver (Porphyrio porphyrio), l’agró blanc (Egretta garzetta), l’àguila peixatera (Pandion halietus) o l’avisador (Himantopus himantopus).

Després, ens hem dirigit al CP s’Hort dels Fassers, on hem gaudit d’un bon i saludable dinar d’escola que ens ha donat forces per continuar.

La ruta ha seguit amb la visita a l’Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM) a Costitx. Enguany hem començat amb una observació de les protuberàncies solars a través d’uns filtres d’hidrogen.

A continuació, la visita al planetari ens ha mostrat les meravelles del nostre univers en el documental Evolución, i abans de sopar ens hem delectat amb les explicacions sobre la fantàstica col·lecció de meteorits que té l’OAM.

En haver sopat ens hem dirigit una altra vegada als telescopis, on hem pogut veure primer Júpiter, amb dues de les quatre llunes que va descobrir Galileu, i un cúmul d’estrelles. Mentrestant en Joan Guillem ens anava mostrant les diferents constel·lacions del cel, tot explicant-nos la mitologia que hi ha darrera dels noms de cada una d’elles...

Un dia complet i ben farcit de ciència... A descansar que demà continuam!

Respondre a aquest article