El llibre de la naturalesa està escrit en el llenguatge de les matemàtiques (Galileo Galilei)

El dia a dia

4t dia de ruta: es Parc i Sóller

dissabte 3 d’octubre de 2009

Dia 02.10.2009 fou la quarta jornada de les Rutes Científiques 2009, amb un itinerari que va començar amb una visita a es Carnatge, on férem una passejada prop de la mar i parlàrem de les relacions entre la matemàtica i la natura.

Posteriorment ens dirigírem al Parc de Tecnologies Ambientals on ens parlaren de la importància actual de les quatre R: Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Recuperar. Més tard, sobre un tren elèctric, ens mostraren les instal·lacions del parc on es du a terme la gestió dels residus de Mallorca.

Després d’haver acabat la visita, travessàrem el túnel de Sóller per arribar al CP Es Puig de Sóller, on dinàrem d’un molt bon menú escolar. A continuació la ruta ens dirigí al Museu Balear de Ciències Naturals i al Jardí Botànic de Sóller, on férem una visita guiada.

Al MBCN n’Aina ens mostrà les instal·lacions i ens donà el privilegi d’observar en primícia (es va fer la inauguració el mateix horabaixa) un esquelet d’uns dels animals extingits més famosos de les Balears: el Myotragus balearicus, del qual el museu guarda la major col·lecció de peces del món. També veiérem la primera planta, dedicada exclusivament als fòssils i on es troba la magnífica col·lecció de microfòssils de Guillem Colom i Casasnovas.

Al Jardí Botànic na Maria Antònia ens conduí per algunes de les àrees més representatives de la flora balear, incloent la dedicada a plantes de zones humides, d’alzinar, de costa, i ens obrí les portes del banc de germoplasma, una de les eines de conservació vegetal més importants que existeixen.

En acabar les visites alumnes i professors anàrem al centre de la ciutat per gaudir dels carrers d’aquesta encantadora població, que agradà a tothom. Un bon final a una bona jornada sobre natura, recursos i ciència.

Carpeta

Respondre a aquest article