El que no està envoltat d’incertesa és impossible que sigui cert (Richard P. Feynman)

El dia a dia

Alcúdia i Costitx, següents fites de les rutes

dissabte 3 d’octubre de 2009

Despús-ahir (01.10.2009) les Rutes Científiques es posaren en marxa de bon matí per visitar el Parc Natural de l’Albufera d’Alcúdia, amb predicció de pluges.

El temps ens va respectar i poguérem visitar el Parc de la mà de dos guies del parc que ens dugueren per alguns dels diferents ecosistemes de l’Albufera d’Alcúdia: canyissar, bosc de ribera, salobrar i pastures.

A un dels aguaits es pogueren visualitzar dos exemplars de difícil visualització: una àguila peixatera (Pandion haliaetus) i una arpella (Circus aeruginosus). A més, els alumnes identificaren dues cries de fotges banyudes (Fulica cristata), els comuns avisadors (Himantopus himantopus) i moltes altres espècies que tenen l’Albufera com a residència.

Després d’aquesta immersió a la natura ens desplaçàrem al CP de l’Hort dels Fassers per gaudir d’un bon menú escolar, que va merèixer els aplaudiments dels alumnes i professors.

L’horabaixa el passàrem a l’Observatori Astronòmic de Costitx. De la mà d’en Guillem primer gaudírem d’una projecció full dome al planetari anomenada "Evolución", i més tard visitàrem l’extensa col·lecció de meteorits que alberga l’OAM.

Una jornada ben completa de natura i astronomia per Mallorca.

Respondre a aquest article