La probabilitat és el bon sentit aplicat al càlcul (Pierre S. de Laplace)

El dia a dia

Gent de Galícia i d’Àvila

dimecres 1 d’octubre de 2008

Arribaren ahir (30-9-2008), 24 alumnes de batxillerat de Galícia i 24 alumnes d’Àvila amb les seves professores. Amb ells hem estrenat la primera Ruta Científica de les Illes organitzada pel Servei d’Innovació des del Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic.

Seguint la planificació establerta, hem passat un bon matí acompanyats de sol i bona mar al Parc Natural de Sa Dragonera. Aquí hem pogut parlar d’ecosistemes naturals, de pressió urbanística, de protecció del territori, i fins i tot de la mesura del meridià de París i la creació del metre patró.

L’horabaixa hem fet una mirada científica a l’arquitectura monumental de Palma. Per això hem escollit la Seu de Mallorca i el castell de Bellver. A la Seu hem parlat d’alineacions, de llum, d’arcades i de la capella de Miquel Barceló, així com de les curioses característiques aritmètiques d’un nombre bíblic: el 153.

Finalment, el castell de Bellver ha estat el marc per parlar de trigonometria i càlcul d’alçades, de topografia i geodèsia, d’orientació, i de construcció d’escales de caragol.

La vetlada ha servit per descobrir o conèixer un poc més els racons d’Àvila i de Galícia d’on provenen tots aquests estudiants.
Un bon principi per a una bona setmana!

Respondre a aquest article