L’atzar és la mesura de la nostra ignorància (Henry Poincaré)

El dia a dia

Les RRCC’09 a Cabrera

dimecres 30 de setembre de 2009

Avui (30/09/2009) el primer torn de les Rutes Científiques d’enguany tenia previst anar al Parc Nacional de l’arxipèlag de Cabrera. El temps amenaçava tempesta i el vespre es produïren algunes pluges però, per sort, de bon matí començà a obrir-se el cel i al final hem gaudit d’un bon dia de sol i una aigua tranquil·la, només amb una mica de mar vella.

Una mica passades les 9:30 embarcàvem des del port de la Colònia de Sant Jordi per creuar les 10 milles nàutiques que ens separen de Cabrera.

En poc més d’una hora, ens plantàrem al petit port de Cabrera, dins una badia molt ben protegida de tots els vents.

Les tempestes dels dies passats varen fer malbé el camí del castell, que teníem previst visitar, i només el vàrem poder veure de lluny, emperò sempre ben present.

L’alternativa fou el petit puig de na Miranda, un indret privilegiat per divisar pràcticament tot el perímetre de l’arxipèlag, tot i que no és l’alçada major.

Ens acompanyaven, aquí i allà, les omnipresents sargantanes (Podarcis lifordi). A la imatge en podem veure una de ben curiosa amb dues cues.

En haver baixat, visitàrem el celler-museu on poguérem fer-nos una idea de la història de l’illa que va des dels fenicis i carteginesos, passant pels romans, bizantins, àrabs i fins als nostres dies.

La sorpresa final fou quan de tornada, la barca entrà a la cova Blava i el patró donà permís a la gent per fer el darrer bany. Tota una experiència i una altra manera de gaudir també del parc.

Respondre a aquest article