L’àlgebra és generosa; sovint ens dóna més del que li demanam (Jean-Baptiste Le Rond d’Alembert)

El dia a dia

Les rutes científiques acaben a Cabrera

diumenge 3 d’octubre de 2010

El darrer dia del primer torn de les Rutes Científiques es va dedicar a la visita del Parc Nacional de Cabrera, el primer parc marítim i terrestre de tot l’Estat Espanyol.

A primera hora del matí ens hem dirigit cap a la Colònia de Sant Jordi, on hem agafat la barca cap a l’arxipèlag. Després de ser rebuts pels responsables del parc, ens hem dirigit cap al Castell de Cabrera, reconstruït en nombroses vegades al llarg de la història.

Dins el castell hem representat durant uns minuts el patiment dels prop de 6000 soldats francesos que foren retinguts a l’illa durant la guerra del francès del segle XIX. A més, hem repassat la història de l’arxipèlag, tan plena de fets destacables.

Després ens hem dirigit a les platges de la badia del port, on hem pogut gaudir d’unes aigües transparents, on es podia observar la Posidònia Oceànica, de la qual es conserva a Cabrera un dels boscos més extensos de la mar Mediterrània.

Ja de tornada a Mallorca la barca s’ha aturat a la Cova Blava, on hem pogut fer el darrer capfico. La formació de la cova (que fa 14 m de profunditat) fa que l’aigua prengui un color blau intens.

Per acabar la jornada, ens hem trobat amb un grup de dofins que nedaven entre Cabrera i Mallorca. Durant uns minuts els hem pogut observar i navegar prop d’ells.

Després d’aquesta jornada tan especial els alumnes de les rutes s’han intercanviat regals de les seves comunitats i s’han desitjat un bon viatge de tornada, amb ganes de continuar aprenent ciència.

Teniu molt de futur endavant... fins aviat!

Respondre a aquest article