Comprendre les coses que ens envolten és la millor preparació per comprendre el que hi ha més enllà (Hypatia d’Alexandria)

El dia a dia

Passant l’equador

divendres 17 d’octubre de 2008

Avui (17-10-2008) ha estat el tercer dia d’activitat d’aquest grup de 45 alumnes que cada vegada estan més compenetrats. Un dia en que el bon temps ens ha acompanyat i en el que hem pogut seguir coneixent la realitat científica illenca.

La primera visita ha estat la central tèrmica de Cas Tresorer, on els tècnics ens han explicat fil per randa les característiques d’aquesta nova central de cicle combinat, és a dir, amb dos generadors moguts pels gasos de combustió del gas-oil i pel vapor d’aigua procedent de la recuperació calorífica d’aquells gasos.

Després hem arribat fins al Parc de Tecnologies Ambientals de Tirme on hem pogut conèixer alguns del problemes de l’anomenada societat del benestar. Per mor del turisme, sobretot, Mallorca està produint una mitjana de 2,5 kg de fems per persona i dia, molt per damunt de la mitjana espanyola.

L’horabaixa l’hem aprofitat per conèixer el cor de la serra de Tramuntana a la vall de Sóller. Dues visites obligades: el Museu Balear de Ciències Naturals, amb les seves col·leccions magnífiques d’història de la ciència balear, de paleontologia i la temporal de taurons, sempre ben acompanyats per n’Aina.

L’altre centre d’interès, el Jardí Botànic de Sóller. Una fundació que treballa en la conservació, investigació i divulgació del patrimoni botànic de les illes Balears i que hem pogut conèixer una mica de la mà d’en Joan.

Respondre a aquest article