Quan no el pots expressar amb un nombre, el teu coneixement és pobre i insatisfactori (Lord Kelvin)

El dia a dia

RRCC2010-2: Darrer dia

dimecres 13 d’octubre de 2010

En el darrer dia d’activitat (9-10-2010) visitàrem l’emblemàtic Castell de Bellver, que domina tota la badia de Palma des de la seva posició estratègica.

El primer que férem fou visitar la torre de l’homenatge, sobre la qual hi ha situat un vèrtex geodèsic que foren emprats durant els segles XIX i XX per traçar els mapes de la regió.

Mentre, sobre la terrassa principal, l’altra part del grup intentava orientar el castell en direcció als vuit vents del món, des de l’Est i en sentit horari: Llevant, Xaloc, Migjorn, Llebeig, Ponent, Mestral, Tramuntana i Gregal.

Després fou el torn de mesurar l’alçada de la torre de l’homenatge. Es va seguir el mètode de Liu Hui, que és en realitat una aplicació directe del Teorema de Tales.

A l’interior, en el pati d’armes, vàrem poder comprovar perquè aquest recinte interior és el més gran possible amb la quantitat de pedres col·locades. Les derivades ens sortiren a camí per ajudar-nos.

No podia faltar la foto de família.

Sobre la murada exterior, un grup d’alumnes es volgué retratar vora la pedra d’un metre que commemora l’estada de François Arago al castell, durant la mesura del meridià de París.

Finalment, el vespre, tocava intercanvi de regals i despedida.

En nom de tot l’equip, gràcies i ànim amb la ciència!

Crònica del dia anterior

Respondre a aquest article