L’atzar és la mesura de la nostra ignorància (Henry Poincaré)

El dia a dia

Rutes Científiques 2011 - 1r Torn 1r Dia

dimarts 27 de setembre de 2011

Avui (27/09/2011) hem començat una nova edició de les Rutes Científiques amb alumnes de batxillerat de Madrid (Leganés) i València (El Saler). Tot indica que serà un bon grup de gent interessada en conèixer la realitat científica de Mallorca.

La primera visita ha estat a la fàbrica de vidre de Can Gordiola, en marxa des de 1719. El cap de la fàbrica, Jesús, ens ha fet una magnífica explicació de tot el procés.

Els artesans estaven en aquests moments treballant copes i plats amb el bufador.

A la part superior hem pogut veure el museu del vidre, amb peces de tot el món, i hem aprofitat per fer-nos la primera foto de grup.

La següent visita han estat les coves d’Artà, una cavitat que s’obre espectacularment sobre la mar, sobre la platja de Canyamel.

En una de les sales hem pogut gaudir d’un espectacle de llum i so que anomenen "l’infern" amb música de "Carmina Burana" de Carl Orff

A la sortida de les coves hem aprofitat per fer la segona foto "oficial" de grup.

El dinar l’hem fet, després d’un bon bany a la platja, al menjador escolar de l’escola pública de Na Caragol.

Una vegada hem arribat a Palma, la visita obligada de la Seu de Mallorca ens ha duit a les matemàtiques de l’edat mitjana i a descobrir que la catedral està orientada al naixement del sol durant el solstici d’hivern.

Ha reclamat la nostra atenció el magnífic retaule ceràmic de Miquel Barceló, un artista ja universal nascut a Felanitx (Mallorca).

Per acabar, hem visitat els Banys Àrabs de Can Fontirroig on hem pogut saber algunes coses de l’evolució dels sistemes numèrics.

Una jornada ben completa que continuarà demà!

Respondre a aquest article