SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Festa de les Matemàtiques 2007 > Celebrada la III Festa de les Matemàtiques a les Illes Balears

Celebrada la III Festa de les Matemàtiques a les Illes Balears

diumenge 6 de maig de 2007, per  SBM-XEIX

Els passats divendres i dissabte 4 i 5 de maig, tingué lloc a Maó (Menorca) la tercera edició de la Festa de les Matemàtiques. Les anteriors edicions tingueren lloc a Manacor (Mallorca 2004) i a Inca (Mallorca 2005). La trobada reuní setanta-quatre alumnes de totes les Illes i un bon grapat de professors.

El primer acte tingué lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Maó des d’on les autoritats locals i educatives donaren la benvinguda a tots els participants. A continuació, l’alumnat féu una visita per la ciutat mentre els professors escoltaven la conferència de José Cólera sobre les matemàtiques electorals.

Després, alumnes i professors disfrutaren amb les matemàgiques d’una sessió que sorprengué tothom. Qui ha dit que les matemàtiques no poden ser divertides?

El vespre, els professors assitiren a la presentació dels nous materials educatius (llibres de text, CDs, Webs...) que des de l’editorial ANAYA s’han el·laborat segons els nous currículums.

A la fi, dissabte tingué lloc el començament de les proves en grups per diferents indrets de la ciutat de Maó. Els organitzadors, encapçalats pel professor Biel Seguí i ajudats per gent de 2n de batxillerat, donaren el sus.

Hi hagué una gran varietat de proves entorn a tres llocs diferents: el claustre del Carme, l’Ajuntament de Maó i el Museu de Menorca. Les camisetes amb què obsequià SA NOSTRA a tots els participants, feien joc amb la calç de la tradició menorquina.

Mentre, els professors assistiren a la presentació per compte de Jordi Baldrich de la darrera generació de calculadores CASIO.

I arribà el torn de les proves individuals. Aquest tipus de prova està pensat per classificar els estudiants que accediran a la prova estatal que se celebrarà a Navarra a finals de juny.

I banyats per un sol esplèndid (tot i les previsions adverses) la gent arribà a la Mola en barca després d’una agradable passejada pel port de Maó. Aquí es mesclaren els alumnes de diferents instituts per facilitar la coneixença i es formaren grups nous per realitzar la darrera bateria de proves.

Finalment, en haver dinat, s’entregaren els premis de totes les categories. Pel que fa a 1r d’ESO, els guanyadors foren:

- Albert Marquès Triay (IES Maria Àngels Cardona)
- Ignacio Glenny Crende (IES Llorenç Garcies i Font)
- Lluís Chemama Rigo (IES Josep Sureda i Blanes)

Com que la Festa a les Illes Balears és bianual mentre que la estatal és anual, aquests alumnes assistiran a la Festa que se celebrarà a Murcia l’any 2008.

I aquests són els guanyadors de 2n d’ESO que assitiran a la fase estatal que s’ha de realitzar a Navarra la darrera setmana de juny d’enguany.

- Joan Rafel Bisbal Mayol (IES Guillem Colom i Casesnoves)
- Maria Francesca Font Picó (IES Josep Sureda i Blanes)
- Xim Garcia Boix (IES Guillem Colom i Casesnoves)

l pel que fa el concurs de cartells, els premis quedaren com segueix:

- 1r: Rosa Adrover Ballester (IES Felanitx)
- 2n: Rafel Rigo Soler (IES Felanitx)
- Accèsit: Francesc Enrich Febrer (IES Biel Martí de Ferreries)

La professora Maria Barceló recollí en nom dels alumnes de Mallorca els diplomes acreditatius.

Quant a les proves per centres, a 1r d’ESO el grup de l’IES Cap de Llevant de Menorca (Francesc Olives Capella, Raul Orfila Álvarez, Sergi Ametller Serra, Pedro Orfila Batalla) fou el guanyador. A 2n d’ESO, el grup de l’IES Josep Sureda i Blanes (Mª del Mar Fernandez Salamanca, Raquel Villar Castaño, Maria del Mar Serra Torrens, Mª Francesca Font Picó) ocupà la primera posició.

Finalment, en la categoria de proves mixtes (on cada equip tenia alumnes de diferents centres), els dos guanyadors de primer i segon d’ESO foren David Fernandez Rojas, Miguel Taltavull Moll, Mª Francesca Font Picó, Lluís Chemama Rigo, Remei Ferrer Guash, Marina Pons Servera, Carme Ballester Servera i Isabel Pilar Soler Pocoví.

Només resta agrair la participació de tota la gent i de les entitats que ho han fet possible: els seminaris dels CEP de Menorca i Manacor, la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern Balear, l’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca, la Universitat de les Illes Balears, la Caixa de Balears SA NOSTRA, l’editorial ANAYA, CASIO i la Distribuidora Menorquina S.A.

A tothom enhorabona i fins el 2009!

Podeu veure més imatges a la Galeria d’Imatges corresponent.

Respondre a aquest article