SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Fira de la Ciència 2007 > L’SBM-XEIX a la Fira de la Ciència de Mallorca

L’SBM-XEIX a la Fira de la Ciència de Mallorca

dimecres 28 de març de 2007, per  SBM-XEIX

Els propers 29, 30 i 31 de març, tindrà lloc a Palma l’edició de l’any 2007 de la Fira de la Ciència de les Illes Balears que organitza la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació.

L’horari és de 10 a 20 hores, i la ubicació de la Fira de la Ciència és a la Terminal A de l’aeroport. Hi haurà autobusos gratuïts, des de la UIB i des de l’estació de busos d’Eusebi Estada. Podeu consultar els horaris aquí

Com l’any passat, la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX ha estat convidada a participar en aquest magnífic fòrum de divulgació.

El tema que hem triat per enguany no podia ser altre que el 300 aniversari del naixement d’Euler. La proposta, que ja presentàrem a Menorca (i II) (i III) fa 20 dies, contempla una recreació senzilla dels famosos ponts de Königsberg on els visitants hauran d’enfrontar-se amb quatre propostes, una en cada zona de les voreres del riu Pregel:

- Les sumes d’infinites fraccions

- Els poli­edres i la seva fórmula

- Els quadrats greco-llatins

- Els camins eulerians

A més, com l’any passat, cada visitant rebrà un dí­ptic amb una sèrie d’informacions relatives a aquests temes, un llapis gravat i l’ocasió per participar en el sorteig d’un magnífic reproductor MP4. Per als socis i sòcies que passin per l’estand, hi haurà també un detall commemoratiu.

I recordau que podeu saber molt més sobre Euler a la pàgina oficial (http://www.euler-2007.ch/en/index.htm) o també en aquesta altra (http://www.math.dartmouth.edu/~euler/).

Respondre a aquest article