SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Fira de la Ciència 2007 > Primer i segon dies de Fira a Mallorca: Be Euler, my friend!

Primer i segon dies de Fira a Mallorca: Be Euler, my friend!

divendres 30 de març de 2007, per  SBM-XEIX

La Fira de la Ciència ha començat a Mallorca, i la veritat és que està anant molt bé. Llevat de les dificultats per trobar el nou emplaçament del Recinte Firal a l’aerport, la gent s’anima a visitar aquesta edició, en la que Euler és el tema principal al nostre estand.

És tot un plaer veure com els que passen per l’estand se sorprenen amb els descobriments d’Euler, i com els 27 metres quadrats del nostre estand es converteixen en un lloc on poder fer matemàtiques d’una manera diferent al que normalment fem a les aules.

En el nostre estand es produeixen moltes sorpreses: els nins que intenten passar una i una altra vegada pels ponts i descobreixen que no es pot fer; els professors que intenten trobar les cares i arestes dels poliedres, i tot i tenir-los al cap, s’equivoquen; els adolescents que veuen en els quadrats grecollatins una manera per "quedar-se" amb els amics; els més grans, que recorden qualque cosa de Königsberg, i els agrada veure’n la reproducció...

El capvespre hi ha hagut un degoteig de gent, malgrat les anades i vengudes del corrent elèctric. No hi ha tants escolars, i l’ambient és més tranquil, amb gent amb ganes d’aprendre.

Sigui com sigui, el mestre Euler comprova que tothom ho fa bé, i que encara que no es tengui el sentit de la vista, es poden fer matemàtiques!

Les famílies també ajuden a difondre les matemàtiques, i temes tan díficils a primera vista, com ara la teoria de grafs, o les sèries convergents, es poden convertir en una cosa lúdica!

Encara no has vengut? Idò què fas? Encara tens demà dissabte per passar-nos a veure!

Respondre a aquest article